Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 mrt 2016 / 09:31 uur

Wendy miste nog een beetje seks

Het tijdschrift Wendy heeft een sexy en humoristisch randje gekregen, en past nu nog meer bij bedenker Wendy van Dijk zelf.

Wat maakt je het gelukkigst als er een nieuwe Wendy op je bureau ligt?

Het maakt me vooral heel trots. Het ziet er weer fantastisch uit. Het is leuk als je met een groep mensen iets verzint en dat dan ook echt ziet ontstaan. Trots ben ik ook op Susan Smit, Goedele Liekens en Freek Vonk die zich vanaf nu aan ons blad hebben verbonden.

Goedele en Susan gaan over seks schrijven, miste dat stoute randje nog aan Wendy?

Het uitgangspunt van het blad is dat het dichtbij mij als persoon moet blijven. Het moet dus niet alleen lief en positief zijn, maar het mag ook brutaal, grappig en vrouwelijk zijn. Het moet in zijn geheel bij mij passen. En op dat het gebied ontbrak het nog een beetje aan seks en humor. Dat kon meer aangestipt worden. En daar zijn we wel in geslaagd nu.

Was de keuze voor Susan Smit een persoonlijke van jou?

Ja. Ik vind haar fantastisch. Ze geeft in het nieuwe nummer ook een interview en wat ze daarin zegt, heeft mij echt geraakt. Waar wij naar streven in Wendy, is dat we niet alle ins en outs van iemand’s privéleven willen weten. Wij wroeten niet in de dirt uit het verleden. Ik blijf dat een apart fenomeen vinden dat bovendien nooit went. Wat we wel willen weten, is hoe bepaalde gebeurtenissen iemand sterker of wijzer hebben gemaakt. Hoe vind je de kracht om door te gaan? Juist die andere kant is leuk voor lezers.

Als Susan Smit het liefde en lust-aspect wat opkrikt, wat is dan de rol Freek Vonk?

Ik vind Freek een interessant persoon. Hij heeft al eens in Wendy gestaan met een interview en ik ben gek op mensen die hun hart achterna gaan en durven kiezen voor een passie. Hij gaat daarover schrijven. Dat is alleen maar heel inspirerend om te volgen.

Het hoofdinterview is met Dinand Woesthoff, maar die interviews doe jij niet zelf he?

Nee, hoofdredacteur Robert Heukels is de interviewer en dan gaan – in dit geval Dinand – en ik vervolgens met elkaar in gesprek. Anders zou ook raar zijn, want dan ga ik op de journalistenstoel zitten en dat zou een onnatuurlijk gesprek opleveren. Ik help wel met de voorbereiding door bijvoorbeeld een profielschets van de geïnterviewde te maken.

Er is ook een artikel over vloggers. Jij vlogt niet, waarom niet?

Ik zeg wel eens: ‘ik vlog al bijna elke dag’, maar dan op televisie. Het is al heel erg mijn werk, ik zou het dubbelop vinden om thuis dan ook nog die camera op mijn hoofd gericht te hebben. Bovendien snijd ik in programma’s als Obese en Diagnose Gezocht al heel veel onderwerpen aan die ik zelf boeiend vind. En daarnaast is er nog mijn blad dat heel persoonlijk is. Als ik dan ook nog zou gaan vloggen, ontstaat er echt een overkill aan mij vrees ik!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wendy miste nog een beetje seks
Sluiten