Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Entertainment 7 mrt 2016 / 13:52 uur

TV show pakt Trump keihard aan met ‘verkiezingsspot’

De Amerikaanse televisieshow Saturday Night Live (SNL) haalde zondag keihard uit naar Donald Trump met hun ‘verkiezingsspot’ genaamd ‘Racists for Trump’.

In de video is te zien hoe op het eerste gezicht doorsnee Amerikanen hun zegje doen voor Trump. De voice-over vraagt hen netjes waarom de zakenman nu eigenlijk president moet worden maar dan gaat het filmpje een hele andere kant op.

Dubbele bodem

Ook het hele sfeertje doet denken aan een typisch Amerikaans verkiezingsspotje. Tot dat een van de sprekers zegt: „Hij gaat onze economie van hier naar hier brengen". Om zijn punt te illustreren beweegt hij zijn hand van onder naar boven. Daarbij komt het rode swastika kruis om zijn arm tevoorschijn. En daar trekt SNL niet de grens. Naast het Nazi symbool komt de Ku Klux Klan meer dan een keer langs.

Te ver? Of juist niet? Bekijk de beelden hieronder en oordeel zelf:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TV show pakt Trump keihard aan met ‘verkiezingsspot’
Sluiten