Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 17 mrt 2016 / 11:08 uur

Ticketswap gaat 100% veilige kaartjes verkopen

Goed nieuws voor mensen die vaak tweedehands kaartjes kopen via Ticketswap. Dat wordt in veel gevallen namelijk een stuk veiliger. Kaartjes van ticketbedrijf Paylogic krijgen voortaan een nieuwe barcode en naam mee als ze zijn verkocht via de doorverkoopsite.

Door deze methode worden de oude kaartjes ongeldig. Wanneer iemand zijn kaartje verkoopt, heeft diegene dus niets meer aan dit kaartje. Met de maatregel willen de bedrijven voorkomen dat tickets meerdere keren worden verkocht. Ticketswap sloot eerder al soortgelijke samenwerkingen met kleinere ticketbedrijven. Het bedrijf zou in de toekomst ook zo’n samenwerking aan willen gaan met marktleider Ticketmaster.

Tot nu toe was het nog mogelijk om één kaartje meerdere keren te verkopen. Als je zo’n kaartje hebt gekocht is de kans groot dat je niet binnenkomt, want de toegangscode is dan al gebruikt door een andere koper.

Ticketswap heeft in Nederland 700.000 geregistreerde gebruikers. 40 procent van de daar verkochte kaartjes, voor festivals als Mysteryland, komt van Paylogic. Ticketswap hoopt ook op een deal met marktleider Ticketmaster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ticketswap gaat 100% veilige kaartjes verkopen
Sluiten