Astrid Ottens
Astrid Ottens Entertainment 21 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Songfestival krijgt mogelijk Aziatische versie

Het Eurovisiesongfestival krijgt volgend jaar mogelijk een Aziatische versie. De organisator van de Europese variant, de European Broadcasting Union (EBU), en de Australische publieke omroep SBS en hebben daartoe een ‘exclusieve optie’ getekend, zo melden beide partijen.

Australië

SBS en EBU gaan kijken of er naast Australië meer animo in de Aziatisch-Pacifische regio is voor een liedjesfestijn, zoals dat al tientallen jaren wordt georganiseerd in Europa. De eerste editie zou volgend jaar al moeten plaatsvinden, in een Australische stad. De omroepen hopen dat zo’n twintig landen zullen deelnemen.

Australië, misschien wel ‘s wereld grootste fan van het Eurovisie Songfestival, neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar mocht het land ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van het evenement eenmalig meedoen, maar later kwam de organisatie daar op terug. SBS, dat het festival al dertig jaar uitzendt, mag opnieuw een inzending insturen. Dit keer is Australië echter niet direct geplaatst voor de finale.

Het 61e Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Nederland wordt op 10 mei vertegenwoordigd door singer-songwriter Douwe Bob met het nummer Slow Down. Op 12 mei vindt de tweede halve finale plaats, op 14 mei zal duidelijk worden welk land de winst binnensleept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Songfestival krijgt mogelijk Aziatische versie
Sluiten