Metro
Metro Entertainment 14 mrt 2016 / 21:30 uur

Makers Star Trek-fanfilm voor de rechter gesleept

Paramount Pictures en CBS slepen de makers van Axanar voor de rechter. Fans, die door middel van crowdfunding zelf een Star Trek-film willen maken, worden door de filmstudio en televisiemaatschappij beticht van inbreuk op auteursrecht. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Hoewel er nog niet meer is dan een preview van de film, gemaakt om donateurs te werven, zijn de makers al aangeklaagd vanwege het schenden van ‘duizenden’ copyrights.

Zo klagen Paramount en CBS over het onrechtmatig gebruik van puntoren, goudkleurige kleding en de driehoekige medailles van de bemanning van Starship Enterprise, de Klingons, het ‘upbeamen’ en het logo van de Verenigde Federatie van Planeten. En, last but not least, het gebruik van de taal van de Klingons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Makers Star Trek-fanfilm voor de rechter gesleept
Sluiten