Remco Visser
Remco Visser Entertainment 3 mrt 2016 / 08:25 uur

Foo Fighters wel/niet uit elkaar

De geruchten waren de laatste tijd niet van de lucht: er zou na jaren toch een einde komen aan de band Foo Fighters. Of niet?

Nadat Dave Grohl in zijn eentje had opgetreden tijdens de Oscars gonsde door de wandelgangen dat de oud-drummer van Nirvana zich wilde richten op een solo-carrière. Voor de band was dat een aanleiding om hun fans te plagen door groot nieuws aan te kondigen.

https://www.youtube.com/watch?v=XpC46QNMuns

Een dag nadat de band via Twitter liet weten dat er een ‘officiële aankondiging’ op stapel stond, publiceerde de band een ludieke video waarin te zien is dat Grohl jammerlijk faalt in een poging in zijn eentje muziek te maken. Intussen is te zien hoe de achtergelaten bandleden een nieuwe zanger zoeken. Nadat ze Justin Bieber en Liam Gallagher overwegen vinden ze uiteindelijk een nieuwe frontman in de vorm van singer-songwriter Nick Lachey.

"Voor de miljoenste keer: we gaan niet uit elkaar", zo is te lezen op het einde van het komische filmpje. "En niemand gaat verdomme solo." Overigens begon Foo Fighters als het soloproject van Dave Grohl. Hij nam de eerste demo’s op toen hij nog drumde in Nirvana en speelde later alle instrumenten zelf in op het debuutalbum dat in 1995 verscheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Foo Fighters wel/niet uit elkaar
Sluiten