Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 23 mrt 2016 / 10:29 uur

Diggy Dex schrijft prachtig lied na Brussel

De Nederlandse artiest Diggy Dex heeft zich na de aanslagen van dinsdag in Brussel laten inspireren tot het schrijven een nummer. Hij liet het liedje vanochtend voor het eerst horen in de radioshow van Giel Beelen op 3FM.

De muzikant, die eigenlijk Koen Jansen heet, schreef het liedje nadat Beelen hem vroeg. De dj wist dat Diggy Dex actualiteit en muziek als geen ander kan combineren en besloot hem rond het middaguur een appje te sturen. ,,In eerste instantie hoorde ik daarop niks terug", zegt Beelen. ,,Maar om drie uur kreeg ik toen opeens de tekst ‘poeh’ terug. En twee minuten later ‘heb net iets geschreven’."

De grootste inspiratie voor het liedje Morgen Komt Het Goed zijn zijn kinderen en een gesprek dat Jansen eens had met schrijver Geert Mak. ,,Na ‘Parijs’ was ik bij De Wereld Draait Door en sprak na afloop met Geert Mak. Hij kon toen heel goed verwoorden dat we nu in een tijdsverandering zitten en dat niemand weet welke kant het op gaat en moet gaan. Als je dan kinderen hebt, is dat extra moeilijk.”

Het liedje zal Diggy Dex niet uitbrengen als single, maar vooral online zetten zodat mensen ernaar kunnen luisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Diggy Dex schrijft prachtig lied na Brussel
Sluiten