Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 20 mrt 2016 / 16:25 uur

De allerlaatste Divorce: Metro blikt terug

Na vier seizoen in bijna 3,5 jaar komt er zondagavond een einde aan de succesvolle serie Divorce. Komen Boudewijn en Sophie weer bij elkaar? Vindt David eindelijk een manier om Tamar de baas te zijn? En hoe loopt het af met de mishandelde Joyce die recent weer het bed in dook met haar ex Joris? Wij weten het ook niet, maar Metro blikt samen met jou terug op vier fantastische seizoenen.

De allereerste aflevering van Divorce was op 16 december 2012. De serie is bedacht en ontwikkeld door Linda de Mol en had als werktitel ooit Haarlemse Mannen. Het was de bedoeling dat dit de tegenhanger van Gooische Vrouwen zou worden, maar de serie kreeg al snel een eigen karakter.

In 2013 was de serie één van de drie kanshebbers voor een Televizier Ring. Divorce verloor toen echter de strijd van Wie is de Mol. Ook onze Oosterburen zijn gek op de serie. Sinds 2015 wordt Divorce daar uitgezonden onder de naam Männer! – Alles auf Anfang.

Eind 2015 werd bekendgemaakt dat het vierde seizoen van Divorce ook direct het allerlaatste seizoen zou zijn. De acteurs wisten op dat moment nog van niets. Waldemar Torenstra zei op dat moment tegen Metro: ,,Voor zover ik weet zijn er nog plannen voor een film, maar ik weet niks zeker. Wat mij betreft gaan we door.”

Al snel ontstonden er geruchten dat de serie stopt vanwege het divagedrag van acteur Dirk Zeelenberg, die de rol van David vertolkt. Hij zou constant te laat komen en zich meer bezighouden met schnabbels.

De acteurs verklaarden vrijdagavond in RTL Late Night (waar Dirk niet aanwezig was) echter dat iedereen drukke schema’s heeft en dat het daarom praktisch onmogelijk is om verder te gaan met de serie. Carly Wijs –Tamar in de serie-: ,,Ik denk dat we met een groep zijn die sowieso niet zes jaar lang dezelfde rol wilde spelen. Dat zat er vanaf het begin al in. Misschien is dat voor Dirk ook zo, voor mij in ieder geval wel.”

In diezelfde uitzending laten Jeroen Spitzenberger, Chantal Janzen en Carly weten dat ze een Divorce film zeker wel zien zitten. Ook Waldemar gaf eerder dus al aan dat er een film op de planning stond. Het lijkt er dus op dat we nog niet helemaal afscheid hoeven te nemen van Divorce. En daar zijn we maar wat blij mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De allerlaatste Divorce: Metro blikt terug
Sluiten