Esther Zandberg
Esther Zandberg Entertainment 14 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Acteurs Game of Thrones in actie voor vluchtelingen

De acteurs van Game of Thrones zetten de mateloze populariteit van de serie in om zich hard te maken voor vluchtelingen. In aanloop naar het zesde seizoen van de serie is er een filmpje verschenen waarin de acteurs een oproep doen om geld te schenken voor een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen.

Trailer

De filmpjes van de bekende acteurs zijn gemaakt door het International Rescue Committee, een organisatie die zich inzet ten bate van vluchtelingen. Het besluit om acteurs van de populaire serie in te zetten is niet helemaal gek. De trailer van het nieuwe seizoen van Game of Thrones werd namelijk binnen 24 uur na het verschijnen al 32 miljoen keer bekeken, schrijft New York Times.

Donaties

In het filmpje is te zien hoe verschillende acteurs allemaal een boodschap naar buiten brengen. „Massale uittocht. Miljoenen op de vlucht. Op de vlucht voor oorlog en verwoesting”, zo zegt bijvoorbeeld Lena Headey, die in de serie Cersei Lannister speelt. Daarnaast praten de acteurs over het werk van de stichting, en het belang voor extra donaties en acties van de kijkers.

Geweld

Volgens sommige critici is het de vraag of deze acteurs de uitgelezen personen zijn om deze boodschap over te brengen. In Game of Thrones zou namelijk teveel geweld en haat zitten, waardoor de actie voor vluchtelingen, juist tegen geweld, wat raar over zou komen. Dat bezwaar wil Richard Peplerr, voorzitter van de raad van HBO, zo snel mogelijk wegwuiven. „Iedereen die het verband trekt tussen televisie en het echte leven is lichtgeraakt. We zetten ons in voor een globaal probleem. De eerste stap hierin is aandacht voor het probleem te vragen en soms werkt het gewoon om hiervoor bekende gezichten te gebruiken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Acteurs Game of Thrones in actie voor vluchtelingen
Sluiten