Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 2 mrt 2016 / 09:36 uur

Acteur Hugh Laurie te oud voor droomrol

Hugh Laurie werd bekend als Dr. House en speelt nu de schurk in de nieuwe serie The Night Manager. Eigenlijk had hij een andere rol voor ogen in deze serie, maar daarvoor is hij inmiddels te oud geworden, concludeert hij. ,,Naarmate de jaren voorbijgingen, viel mijn haar uit en werd ik meer een vader-type."

House

Als Dokter Gregory House maakte Hugh Laurie (56) tussen 2004 en 2012 furore in ziekenhuisserie House M.D. Nog altijd wordt de serie herhaald, ook in Nederland. Afscheid nemen van de beroemde dokter is voor zijn vertolker Laurie dan ook nog niet mogelijk geweest, vertelt hij aan Metro. ,,Ik zou het figuur House zeker missen, ware het niet dat hij tot op de dag van vandaag nog bij me is. Wat ik wel mis, zijn de mensen met wie ik de serie maakte. Maar House is er nog altijd; strompelend rond dat ziekenhuis.”

Sinds kort mag de acteur een nieuwe serie op zijn cv bijschrijven, The Night Manager. In deze verfilming van de beroemde spionageroman van John le Carré uit 1993 speelt Laurie de internationale zakenman Richard Onslow Roper, een slechterik wiens illegale handel in wapens gestopt moet worden. ,,Ik heb altijd genoten van Le Carré’s werk en verslond al zijn boeken over de Koude Oorlog. Toen in 1989 de Berlijnse Muur viel en veel spionnen zonder werk kwamen te zitten, was ik zelfs even bang dat er voor schrijvers als Le Carré geen werk meer zou zijn. Maar toen ik The Night Manager las, was ik verrukt: dit was mogelijk nog beter. En het mooiste: ik geloofde het.”

Vader-type

Nog mooier was het toen Laurie gevraagd werd om in de verfilming te spelen. Helaas niet in de rol die hij in ’93 voor ogen had, want daarvoor was hij inmiddels te oud geworden. ,,Oorspronkelijk koesterde ik de ambitie om te schitteren als Jonathan Pine, de soldaat die moet infiltreren in het netwerk van Roper. Maar naarmate de jaren voorbijgingen, viel mijn haar uit en werd ik meer een vader-type.” Pine wordt nu gespeeld door Tom Hiddleston, bekend van The Avengers.

Het eerste seizoen van The Night Manager is te zien op AMC, in Nederland te ontvangen via onder andere Ziggo en Vodafone. Een tweede seizoen zit er in principe niet in. Maar, zo zegt Laurie: ,,Misschien, als de personages bij het publiek in de smaak vallen, kunnen we een nieuw avontuur verzinnen. Maar dan moet Le Carré dat wel eerst in een nieuw boek opschrijven!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Acteur Hugh Laurie te oud voor droomrol
Sluiten