Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 23 feb 2016 / 17:36 uur

Voorstelling in teken van mislukte goochelaar Cooper

Als ode aan de Britse goochelaar Tommy Cooper toert Toneelgroep Maastricht vanaf zaterdag door Nederland met de voorstelling: Not The Tommy Cooper Story.

Naast goochelaar was Tommy Cooper een geliefde cabaretier. Hij liet zijn trucs expres niet slagen. De manier waarop Cooper overleed, kon niet symbolischer: hij kreeg in 1984 tijdens een live televisieoptreden een hartinfarct en de mensen in de zaal dachten dat zijn val onderdeel van de show was.

Aan 1Limburg laat de Maastrichtse toneelgroep weten dat de voorstelling een ‘zoektocht’ naar de entertainer is: „De voorstelling wordt geen nabootsing van zijn leven, maar we gaan in zijn geest op zoek naar Tommy Cooper.” Onder meer Nederlandse cabaretiers Jan Jaap van der Wal en René van ’t Hof, die de hoofdrollen vervullen, zijn van de partij.

De volgende trucs wist Cooper in de soep te laten lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Voorstelling in teken van mislukte goochelaar Cooper
Sluiten