Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 17 feb 2016 / 11:53 uur

Spraakmakende speeches tijdens de Grammy Awards

De Grammy Awards werden maandagavond weer uitgereikt. En dat leverde mooie woorden van verschillende bekendheden op. People Magazine zette een paar speeches op een rij.

Ed Sheeran

Ed Sheeran ging er voor het eerst met een Grammy Award vandoor. Hij kreeg de prijs voor ‘song of the year’ met het nummer Thinking Out Loud. Balen voor zijn ouders, die nou net dit jaar niet aanwezig waren.

„My parents have flown for the past four years to come to the Grammys every single year, and every time I lose they go. Maybe next year.”

Ariana Grande

Waarom The Weeknd volgens Ariana Grande zeven keer genomineerd is, waaronder voor ‘album of the year’ en ‘record of the year’? Omdat hij het verdient. „He earned it! Yeah, he earned it. Yeah, he’s worth it”, zegt Grande tijdens haar aankondiging. Daarmee zegt ze de ‘woordgrap van de eeuw’ te maken. De tekst verwijst namelijk naar het liedje Earned It van The Weeknd.

„How did this next performer land his seven nominations tonight, including Album of the Year and Song of the Year? Well, ladies and gentlemen, get ready for the pun of the century: He earned it! Yeah, he earned it. Yeah, he’s worth is.”

https://www.youtube.com/watch?v=sMRf1dDzIEg

Taylor Swift

Taylor Swift is met haar album 1989 voor de tweede keer de eerste vrouw die de prijs voor ‘best album of the year’ in de wacht sleepte. En daar is de zangeres maar wat blij mee. Met haar speech moedigde ze andere, jonge vrouwen aan om hun dromen achterna te gaan. Ondanks dat ze soms in de weg worden gezeten.

„As the first woman to win album of the year at the Grammys twice, I want to say to all the young women out there, there are going to be people along the way who will try to undercut your success or take credit for your accomplishments or your fame. But if you just focus on the work, and you don’t let those people sidetrack you, some day when you get where you’re going, you’ll look around and you will know that it was you and the people who love you who put you there, and that will be the greatest feeling in the world.”

Chris Stapleton

Het ‘best country album’ ging naar Chris Stapleton. Tijdens zijn speech dankte hij Swift, die hem net voordat hij op moest een glitterdouche had gegeven.

“I’d like to thank Taylor Swift for glitter bombing me before I got up here for this. This is something that you never, ever, ever dream of, so I’m super grateful for it.”

Stevie Wonder

Er werden niet alleen geintjes tijdens de uitreiking van de prestigieuze muziekprijzen uitgehaald. Met „Time and time again, we find solace in the healing power of music”, raakte Stevie Wonder een gevoelige snaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spraakmakende speeches tijdens de Grammy Awards
Sluiten