Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 16 feb 2016 / 14:25 uur

Musical The Lion King terug in Nederland

De Musical The Lion King keert dit jaar terug naar Nederland. Vanaf oktober is de musical te zien in het Circustheater in Scheveningen. Dat heeft Albert Verlinde dinsdag bekendgemaakt.

Musical The Lion King is tussen 2004 en 2006 ruim negenhonderd keer te zien geweest in het Circustheater in Scheveningen. Zo’n 1,6 miljoen mensen hebben de op film The Lion King gebaseerde musical toen gezien. Destijds werden de hoofdrollen gespeeld door Edwin Jonker en Carolina Dijkhuizen. Wie dat deze keer gaan doen is nog niet duidelijk.

Tony

The Lion King is een van de meest succesvolle musicals ooit. Hij ging in 1997 in premiere op Broadway, waarna wereldwijd ruim 30 miljoen mensen een bezoek brachten aan de musical. Het stuk is overladen met prijzen, waaronder 6 Tony Awards.

Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgde samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten voor The Lion King, waaronder de hits Can you feel the love tonight, Hakuna Matata en Circle of Life.

https://www.youtube.com/watch?v=2W_Zblr09Y0

Musicalbedrijf Stage Entertainment bestaat 25 en zou daarom iets groots aankondigen. Er gingen al vermoedens dat het de terugkeer van een grote musical zou zijn, maar om welk stuk het zou gaan was nog geheim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Musical The Lion King terug in Nederland
Sluiten