Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 25 feb 2016 / 13:30 uur

Mensen vallen flauw bij voorstelling over marteling

Een theatervoorstelling kan veel teweegbrengen, maar zoveel? Tijdens de voorstelling Cleansed in het Londense National Theatre vielen woensdag meerdere mensen flauw, schrijft Independent.

Dat heel wat mensen het verhaal van Sarah Kane over marteling, verkrachting en incest niet aankonden, vinden Twitteraars niet zo vreemd. „Meedogenloze uitspraken over de liefde. Geweldige voorstelling, fenomenaal uitgevoerd. Maar ik weet niet zeker of ik het nog eens zou willen zien”, schrijft de een. „Cleansed in het National Theatre: verdrietig, teder en wreed. Mensen moeten ervan flauwvallen. Wat als dit een film was? Moet ik meer zeggen?”, de ander.

https://twitter.com/isambarda/status/702032304336670720

Toch laat de producente Katie Mitchell aan BBC’s Radio 4 weten dat het niet over geweld gaat: „Het gaat niet over geweld, het gaat over liefde. De martelingen die te zien zijn, worden door een arts uitgevoerd om de liefde te testen. Een homostel wordt bijvoorbeeld gemarteld om te zien of hun liefde het overleeft.”

De heftige verhaallijn komt niet helemaal uit de lucht vallen. De Engelse toneelschrijfster Sarah Kane had het vaak over zelfdoding en pleegde in 1999 dan ook zelfmoord. Kane verbleef in het King’s College ziekenhuis in Londen nadat ze 158 pillen had ingenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Mensen vallen flauw bij voorstelling over marteling
Sluiten