Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 14 feb 2016 / 17:00 uur

Mark van Eeuwen kan in zingen zijn gevoel kwijt

Thomas Berge, Jim Bakkum en Jeroen van der Boom gingen hem voor, maar dit jaar is het de beurt aan Mark van Eeuwen om de rol van Petrus te spelen in The Passion. De voomalig Goede Tijden Slechte Tijden-acteur, die tegenwoordig schittert in Flikken Rotterdam, presenteert zich hiermee voor het eerst zingend aan het grote publiek.

,,Ik vind zingen erg leuk”, vertelt Van Eeuwen, die de eerste repetities voor het Paasspektakel er inmiddels op heeft zitten. ,,Vroeger zong ik met een vriend in een band, en op de toneelschool in Engeland heb ik ook zangles gehad. Daar zongen we dan in van die koren. Ik vind zingen heel leuk, ik kan er echt mijn gevoel in kwijt.”

Griekse tragedie

Gevraagd naar zijn gevoelens bij het paasverhaal, laat Van Eeuwen weten niet zoveel met religie op te hebben. ,,Ik ben niet religieus. Ik geloof echter wel dat er meer is tussen hemel en aarde, en dat er andere krachten spelen waardoor er soms dingen gebeuren die onverklaarbaar zijn. Ik vind het mooi om te zien dat mensen kracht vinden in hun geloof en er daardoor soms weer bovenop komen.”

The Passion ziet hij als een Griekse tragedie en benadert zijn rol van Petrus ook op die manier. ,,Petrus is Jezus’ beste vriend en staat altijd achter hem. Maar als Jezus wordt opgepakt, begrijpt Petrus dat hij ook zonder Jezus iets kan betekenen voor anderen. Dat is natuurlijk een heel sterk verhaal en ook heel mooi om te spelen.”

The Passion vindt dit jaar op 24 maart plaats op het Eemplein in Amersfoort en wordt die avond uitgezonden op NPO 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mark van Eeuwen kan in zingen zijn gevoel kwijt
Sluiten