Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Entertainment 29 feb 2016 / 15:30 uur

Makers Making a Murderer: Er komt een tweede seizoen

Er is al meerdere keren gespeculeerd over een ‘tweede seizoen’ van de populaire Netflix-serie Making a Murderer. Het eerste seizoen eindigt met de veroordelingen van Steven Avery en Brendan Dassey voor de moord op Teresa Halbach. Maar of zij echt schuldig zijn; dat vragen veel kijkers zich af. Documentairemakers Laura Ricciardi en Moira Demos bevestigden dat deze week dat er zeker een vervolg komt. Dat meldt Independent.

Zij deden dat tijdens een conventie in New York: „Volgens ons is dit verhaal duidelijk nog niet voorbij”, aldus Ricciardi tijdens het Stranger Than Fiction-panel: „Dit is een echte zaak en de zaken van Avery en Brendan Dassey zijn allebei nog in volle gang”, zei ze daar.

Brendan en Avery

Wanneer een vervolg komt, dat hangt af van de ontwikkelingen in de zaken: „We hebben geen idee wanneer de magistraat een besluit neemt in de zaak van Brendan. We weten wel dat twee potentiële uitkomsten zijn dat de rechter Brendan vrijlaat of een nieuw proces gunt.” In beide gevallen zou dat aanleiding kunnen geven tot nieuwe afleveringen.

Avery heeft een nieuwe advocaat in de persoon van Kathleen Zellner. Zij probeert nieuw bewijs te vinden om ook de zaak van Avery te kunnen heropenen. Recentelijk zei ze dat nieuw forensisch bewijs zou moeten kunnen bewijzen dat hij onschuldig is aan moord.

De makers hebben inmiddels al nieuwe gesprekken met Avery opgenomen. Ook zijn er gesprekken gevoerd met Zellner over een vervolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Makers Making a Murderer: Er komt een tweede seizoen
Sluiten