Andrea Peelen
Andrea Peelen Entertainment 10 feb 2016 / 08:35 uur

Kanye West: ‘Bill Cosby is onschuldig’

Kanye West zou Kanye West niet zijn als hij voor een beetje ophef zou zorgen. Ook nu is het weer raak. De rapper plaatste een tweet waarin hij beweert dat Bill Cosby niet schuldig zou zijn aan de seksuele vergrijpen waar hij voor wordt aangeklaagd.

‘Ongepast’

Binnen een uur ontving de tweet al zo’n 23.000 likes en meer dan 21.000 retweets. Toch wordt de uitspraak in de reacties voornamelijk ‘ziek’ genoemd, en ‘ongepast’. Comédienne Sarah Silverman was één van de eerste die in de tegenaanval ging. ,,Kanye! Dit kun je niet menen. VIJFTIG VROUWEN. Die niets te winnen hebben dankzij alle beperkingen wat betreft verkrachting. Oy’,’ reageerde ze.

Afgewezen aanklacht

Kanye’s bericht zou een reactie kunnen zijn op het ongeldig verklaren van één van de aanklachten tegen Cosby afgelopen dinsdag. Het zou gaan om een aanklacht van voormalig topmodel Janice Dickinson, die beweert dat de komiek haar in 1982 had gedrogeerd en verkracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kanye West: ‘Bill Cosby is onschuldig’
Sluiten