Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 9 feb 2016 / 19:34 uur

Kan Mark Rutte hier tegenop?

Mark Rutte is woensdagavond de hoofdgast tijdens het eerste Nederlandse Correspondents Dinner. Het is een Amerikaanse traditie waarbij de president de parlementaire pers op de hak neemt.

Is hij net zo leuk als Barack Obama? Of kan hij zich meer meten met George W. Bush of Bill Clinton? Dit zijn in elk geval drie van de leukste momenten uit de Amerikaanse edities van het Correspondents Dinner.

Obama toont geboortevideo

In 2011 was het Donald Trump die het president Barack Obama lastig maakte. Hij wilde aantonen dat Obama geen echte Amerikaan was, en liet uitzoeken of hij wel een Amerikaans staatsburger was. De staat Hawaii gaf vervolgens zijn geboortebewijs vrij. Reden voor Obama om tijdens zijn speech voor eens en voor altijd af te rekenen met dat soort geintjes.

Bill Clinton wast auto

In 2000 was Bill Clinton voor het laatst als president aanwezig bij het Correspondents Dinner. Middels een grappige video toonde hij de pers hoe hij zijn laatste dagen als president sleet in en om het Witte Huis.

George Bush’ ware aard

In 2006 was het de beurt aan George Bush. Hij gaf zijn speech niet alleen, maar kreeg hulp van een dubbelganger. Steeds als de echte Bush iets zei, gaf de andere ‘Bush’ aan wat de president werkelijk dacht. De zaal lag plat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kan Mark Rutte hier tegenop?
Sluiten