Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 11 feb 2016 / 15:16 uur

Jan Slagter kan niet lachen om grap Rutte

Het was lachen, gieren, brullen woensdagavond bij het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner. Voor één aanwezige heeft de avond, door een pijnlijk grapje van minister-president Mark Rutte, toch een zure nasmaak gekregen.

Jan Slagter (61) en zijn nieuwe vriendin, de 30-jarige dochter van oud SP-coryfee Jan Marijnissen, waren doelwit van een grap van onze premier. Het kersverse stelletje kwam de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws en daar maakte de premier dankbaar gebruik van.

„De dochter van Jan wordt klaargestoomd voor de politiek. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max’’, aldus de grap van Rutte. De zaal kon er wel om lachen, maar dat geldt niet voor doelwit Jan Slagter.

Privézaken

„Ik vind dat dat niet bij een minister-president past en dat vond ik er vreemd aan’’, aldus Slagter tegenover radiozender 100%NL over de pijnlijke grap. „Er werden daar privézaken belicht. Dat heeft hij nergens anders gedaan, maar daar wel. Ik druk mij nu een beetje genuanceerd uit.’’

In Amerika is het Correspondents’ Dinner al tientallen jaren traditie. De president nodigt de pers uit voor een diner en maakt ze belachelijk in een speech. Woensdag werd het evenement voor de eerste keer in ons land georganiseerd. Het spektakel werd uitgezonden door de NTR op Nederland 1 en trok 2.7 miljoen kijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jan Slagter kan niet lachen om grap Rutte
Sluiten