Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 23 feb 2016 / 06:57 uur

Jan Versteegh heeft niets te verliezen in zangshow

Televisiepresentator Jan Versteegh gaat samen met acht andere bekende Nederlanders een zangstrijd aan in het nieuwe RTL-programma It Takes 2. Bijna niemand van het stel heeft ervaring met zingen op televisie.

Concurrentie

Toch denkt Versteegh dat hij nog net iets minder kans maakt dan de rest: „Neem bijvoorbeeld Marlijn Weerdenburg. Zij heeft al zangervaring met haar eigen band opgedaan. Daar kan ik denk ik niet tegenop.” Naast Weerdenburg zijn er nog wat andere deelnemers die meer van zingen afweten dan Jan. Cabaretier Carolien Borgers heeft bijvoorbeeld aan de Kleinkunstacademie gestudeerd. „Iedereen is dus mijn grootste concurrent.”

De BNN-presentator zingt graag, maar dan wel in privésferen: „Ik zing graag onder de douche of op de fiets. Dat laatste levert wel veel rare gezichten van voorbijgangers op, want die horen mijn muziek niet.” Waarom hij dan toch meedoet? „Ik heb niets te verliezen”, zegt Versteegh. „Het ergste wat zou kunnen gebeuren, is dat mensen erachter komen dat ik niet kan zingen. Maar dat denken ze in principe al. Dus dan wordt hun verwachting alleen maar bevestigd.”

Trijntje Oosterhuis

Met wat zangles hoopt Versteegh de mensen thuis toch te kunnen vermaken: „Met een vocal coach van het programma leer ik gemakkelijker te zingen en daardoor een beter bereik te krijgen.” Daarnaast kunnen de kandidaten door drie bekende ‘professionals’ uitgekozen worden om later een duet mee te zingen. Ondanks dat hij niet aan de kwaliteiten van Waylon of Glennis Grace twijfelt, denkt Versteegh dat hij het meeste van Trijntje Oosterhuis kan leren: „Ik denk dat Trijntje mij het beste de techniek van zingen kan bijbrengen, iets wat ik behoorlijk mis, haha. Zij kan dan verbloemen wat ik niet kan.”

Spanning

Dat de voormalig gymleraar niets te verliezen heeft, maakt het er niet minder spannend op. Hij verwacht dat met name jurylid John Ewbank straks erg kritisch zal zijn. „Ik denk dat John naast Angela Groothuizen en Roel van Velzen het meest kritisch is. Door veel hits met grote artiesten te produceren, hoort hij wanneer iets goed is. En als dat niet het geval is, zal hij dat zeker aangeven”, besluit Versteegh.

De andere kandidaten zijn Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Klaas van der Eerden, Fatima Moreira de Melo, Rutger Vink en Pim Wessels. Chantal Janzen en Gordon presenteren It Takes 2 vanaf 12 maart op RTL 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jan Versteegh heeft niets te verliezen in zangshow
Sluiten