Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 15 feb 2016 / 05:45 uur

Howard Komproe maakt cast The Passion compleet

Comedian Howard Komproe (44) maakt de cast van The Passion 2016 compleet. Hij speelt Pontius Pilatus. Aan Metro vertelt hij voor het eerst over zijn rol.

Pontius Pilatus. Moest je hem opzoeken?

Nee, ik wist wel wie hij was. Ik heb vroeger op school wel wat Bijbeldingetjes meegekregen. Ik heb zelfs een keer een 11 gekregen voor godsdienstles, omdat ik een vraag meer goed had dan het jongetje dat een 10 kreeg. Tegenwoordig doe ik niet veel meer met het geloof; mijn leven laat het niet toe om elke zondag in de kerk te zitten.

Je bent comedian. Mag er dan straks ook wat humor in jouw rol?

Ik denk dat dat lastig is. Je kunt het wel licht houden. Maar ik ben ook vaak MC (Master of Ceremony) op comedyavonden, dus als je een parallel zoekt tussen mij en mijn rol als Pontius Pilatus, dan ligt die daar, denk ik.

Kan je eigenlijk zingen?

Iedereen die mij een beetje kent weet: Howard houdt van zingen, maar zingen houdt niet van Howard. Parlando, het pratend uitspreken van een gesproken tekst, is in dit geval dan ook het toverwoord. Op school mocht ik al niet meedoen met zangles. Ik bromde, dus ik mocht dan iets voor mezelf gaan doen. Thuis krijg ik van mijn dochters hooguit een paar minuten, en dan wordt er al heel snel geschreeuwd: HOWARD! Hou op!

Wat wil jij laten zien in The Passion?

Ik ben comedian geworden rond mijn twintigste, maar al vanaf mijn achtste bezig met theater. Ik heb op de toneelschool gezeten en ben ook acteur, maar dat weten veel mensen niet. Dit is wel een kans om op dat gebied meer van mezelf te laten zien. Je moet niet denken dat dit dan een awardwinning performance gaat worden, want daarvoor is het te klein. Maar het is wel heel tof om op zo’n groot podium te staan. Ik ben blij met deze kans.

De keuze voor Martijn Fisscher als Jezus lokte veel reacties uit. Hij zou niet voldoen aan het beeld dat mensen hebben van Jezus. Wat vind je daarvan?

Dat vind ik raar. Want in eerste instantie klopt het beeld dat bestaat van Jezus al niet. Je maakt mij niet wijs dat er in dat gebied een lange, dunne, blonde man werd geboren. En ten tweede vind ik het juist leuk dat Martijn Jezus speelt, want dan ben ik tenminste niet de dikste die meedoet!

Rolverdeling The Passion 2016

Jezus – Martijn Fisher

Maria – Ellen ten Damme

Judas – Xander de Buisonjé

Petrus – Mark van Eeuwen.

Verteller – Lenette van Dongen

Verslaggever – Sofie van den Enk

The Passion vindt dit jaar op 24 maart plaats op het Eemplein in Amersfoort en wordt die avond uitgezonden op NPO 1

Reageer op artikel:
Howard Komproe maakt cast The Passion compleet
Sluiten