Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 10 feb 2016 / 09:24 uur

How To Be Single, maar dan in het echt

De film How To Be Single gaat donderdag in Nederland in Première. Maar hoe moet dat, single zijn? Relatietherapeute Hesther Selbeck geeft advies.

Geen man of vrouw aan onze zijde roept onzekerheid op. Want, doe je er dan wel toe? Of, mag je er dan wel zijn? En, is er iets mis met je? „Nee, je bent goed zoals je bent”, zegt Selbeck. „Maar omdat we ons daar toch vaak (onbewust) kwetsbaar over voelen, verlangen we enorm naar een grote liefde.”

Je tijdens het daten anders voordoen dan normaal is volgens Selbeck een logisch vervolg: „Twijfelen aan onszelf maakt dat mannen en vrouwen tijdens het daten zich meestal beter voor doen dan ze zijn. Singles stellen zich bijvoorbeeld onafhankelijker op, uit angst dat de ander niet ziet hoe erg we de ander nodig hebben. En hoezeer we verlangen naar intimiteit.” Maar die onzekerheid is dus nergens voor nodig.

Accepteren

De beste oplossing is om gewoon te accepteren dat je vrijgezel bent. „Probeer ten eerste te accepteren dat je alleen bent. Huil als je er verdrietig om bent, wees extra lief voor jezelf op het moment dat je er even ‘doorheen’ zit en neem een warm bad. Want hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe meer jij je eigen kwetsbaarheden kunt omarmen en hoe minder het verlangen naar een partner wordt.”

Zorgen voor later

Eenmaal je leven als single omarmt? Kijk dan niet raar op als iemand net zo ‘hard to get’ speelt. „Onthoud dat ieder mens zich wil verbinden en verlangt naar samenzijn. Maar, omdat we vaak gekwetst zijn in eerdere relaties zijn we voorzichtig. Of doen we stoer dat we druk zijn met onze vrienden, carrière of winkelen. Uiteindelijk hebben al die acties als doel om ons als single te verbinden en samen te zijn met die ene liefdevolle partner”, aldus Selbeck.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
How To Be Single, maar dan in het echt
Sluiten