Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 24 feb 2016

‘Grote awardshows zijn voorbeeld voor 3FM Awards’

De 12e editie van de 3FM Awards wordt groter dan ooit tevoren. 3FM-dj Frank van der Lende is een van de gezichten van het prijzenfeest.

Voor de hoeveelste keer ben je erbij?

Voor de heel veelste keer, ik denk wel de achtste. Ik werk al heel lang bij NPO 3FM en ben er al die tijd bij geweest. Dit wordt het derde jaar dat ik het voor tv presenteer. En dat is leuk, want het wordt heel groot dit keer. Net als vorig jaar vindt het plaats in TivoliVredenburg in Utrecht, maar in plaats van 3 zalen hebben we er nu 5. Daarnaast is er ook op de pleintjes tussen de zalen van alles te doen, echt een soort festival dus.

Wat is je leukste 3FM Awards-herinnering?

Het leukste aan de 3FM Awards vind ik dat er serieus met muziek wordt omgegaan, maar dat er ook gein getrapt wordt. Ik herinner me een keer dat ik samen met Spike van Di-rect voor de radio deed alsof we een award hadden gestolen en die kapot hadden laten vallen. Het was gewoon een bord uit de keuken, maar wat hebben we gelachen!

Nederlandse awardshows zijn vaak een beetje ongemakkelijk. De 3FM Awards ook?

Ik vind van niet. Maar dj’s zijn natuurlijk wel goed in het creëren van ongemakkelijke momenten op podia. Rob Stenders had daar altijd wel een handje van door dingen onnodig lang te rekken, haha! Maar ik denk niet dat het ongemakkelijk wordt. We hebben goed naar shows als de MTV Awards en de halftime show bij de Super Bowl gekeken, en dat zijn natuurlijk altijd hele vette shows.

Metro geeft een paar kaarten voor de show weg. We vragen lezers om een muzikale snap te sturen via snapchat. Hoe zou jij dat aanpakken?

Leuk! Ik zou een nummer zingen van een van de artiesten die komt optreden. Lil’ Kleine of zo. (Frank voegt daad bij woord en begint te zingen) Ik heb, twee, drie, vier pillen gebruikt! En als mensen niet winnen, moeten ze ook gewoon komen. Een kaart kost 22,50 euro en er zijn 22 artiesten, dat is dus ietsje meer dan een euro per act. Geen geld toch? Ik zou het wel weten op mijn Tweede Paasdag!

Win kaarten met met je muzikale snap!

Snap jij snapchat al? Metro geeft 4 x 2 kaarten weg voor de 3FM Awards. Je maakt kans op de prijzen door een muzikale snap te sturen naar SNAPMETRO op snapchat. Hoe muzikaal de snap wordt, mag je helemaal zelf weten. De inzenders van de 4 leukste snaps krijgen daarna een persoonlijk berichtje over de kaarten. De 3FM Awards zijn op 28 maart in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Grote awardshows zijn voorbeeld voor 3FM Awards’
Sluiten