Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 26 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de tien beste filmnummers ooit gemaakt

Het liedje Hard Sun van Eddie Vedder is ‘de beste soundtrack’ ooit uitgebracht. Volgens de luisteraars van de NPO 3FM-programma’s MetMichiel en Giel, althans. Zij stelden met losse nummers uit bekende films de ultieme Soundtrack top 50 vast. Het genoemde nummer uit de film Into the Wild staat daarbij op de eerste plaats. Andere namen in de lijst zijn onder meer Adele, Ed Sheeran en Racoon.

Aanleiding voor het samenstellen van de Soundtrack Top 50 zijn de Oscars, die aankomende zondagnacht worden uitgereikt.

Top 10

1. Eddie Vedder – Hard Sun

Werd in 2007 uitgebracht als nummer en single van de soundtrack van de film Into The Wild. Het hele album Into the Wild was het eerste soloalbum van Pearl Jamzanger Eddie Vedder.

https://www.youtube.com/watch?v=b4K5od-uZEY

2. Yann Tiersen – Comptine dúne autre ete

Het liedje is onderdeel van het gelijknamige album bij de film Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain. De plaat werd in 2001 uitgebracht.

3. Adele – Skyfall

Het nummer is de titelsong van de 23e James Bondfilm Skyfall die in oktober 2012 in première ging. Adele won een Oscar voor het liedje.

https://www.youtube.com/watch?v=uXvl1_IgGmI

4. Ed Sheeran – I See Fire

I See Fire is geschreven voor de film The Hobbit: The Desolation of Smaug uit 2013.

5. Underworld – Born Slippy

In 1996 was Born Slippy van Underworld een van de nummers die op de soundtrack van de film Trainspotting prijkte. Het nummer werd een grote hit en betekende de doorbraak van de Britse band bij het grote publiek.

6. David Bowie – Heroes

Het liedje zelf is uit 1997, maar deze David Bowiehit werd in 2012 gebruikt in de film The Perks of Being a Wallflower. In de film werd het liedje door de hoofdpersonen The Tunnel Song genoemd.

7. Racoon – Oceaan

In 2012 is Oceaan te horen in de film Alles is Familie. Het liedje wordt een grote hit en staat 27 weken in de top 40.

8. Elton John – Circle Of Life

Het bekendste nummer uit de Disneyfilm The Lion King stamt net als de film zelf uit 1994. Elton John schreef in totaal 5 nummers voor de film, maar won voor Circle of Life een Oscar.

9. Eminem – Lose Yourself

Lose Yourself is een single van rapper Eminem, afkomstig van de soundtrack van de film 8 Mile, waarin hij in 2002 zelf de hoofdrol speelde.

10. Hero – Toen Ik Je Zag

Toen Ik Je Zag is een single van Hero uit 1997. Hero is een personage uit de film All Stars en werd gespeeld door Antonie Kamerling. Het nummer werd geschreven door Guus Meeuwis en Jan Willem Rozeboom.

Kijk voor de overige 40 nummers uit de lijst op de website van NPO 3FM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.