Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 10 feb 2016 / 19:48 uur

Ali B neemt Valentijnsdag op de hak

De dag van de liefde komt steeds dichterbij. Maar niet iedereen houdt van Valentijnsdag. Ali B praat erover in De Grote F*ck Valentijn Comedyshow.

Met Ali B in de hoofdrol zendt RTL 5 zondag De Grote F*ck Valentijn Comedyshow uit voor mensen die niets met zoetsappigheid hebben. „En omdat anti het vaak beter dan pro doet”, zegt Ali B. „Humor gaat gepaard met irritatie en daarom spreekt een show ‘tegen’ Valentijnsdag mensen meer aan.”

Naast grappen over irritaties binnen een relatie, komen ongemakkelijke momenten en zaken die misgaan in de liefde voorbij: „Natuurlijk gaat Valentijn gewoon over liefde, romantiek en relaties. Maar er gaat een hoop mis op die gebieden. Daar kun je veel grappen over maken. Want waar het misgaat, is het lachen. Dat is leedvermaak.”

Ook voor tortelduifjes

Toch is het voor de echte tortelduifjes leuk om naar de show te kijken: „Het is ook leuk voor de mensen die wel echt Valentijnsdag vieren. Want laten we wel wezen, die doen dat niet omdat ze er echt in geloven. Zij zien het gewoon als kans om romantisch te kunnen doen of iets te eisen van hun geliefde.”

Zelf besteedt Ali B net zoveel aandacht als anderen aan Valentijnsdag: „Het is niet zoals kerst en andere feestdagen die heel duidelijk zijn. Het ligt er maar net aan of je een zeikwijf hebt, haha.” Zijn vrouw en manager Breghje moet dus maar afwachten. „We doen niet iets vasts op deze dag. Maar dat betekent niet dat ik nooit wat voor haar geregeld heb.” Wat hij voor zijn vrouw dan allemaal gedaan heeft, vertelt hij zondag in de show.

Overvolle agenda

Ondanks dat de cabaretier eigenlijk geen tijd heeft voor het project, doet hij mee. „Als ik een idee hoor en leuk vind, zeg ik ja. Dat is een beetje mijn probleem. Ik leef van dag tot dag en neem daardoor te veel hooi op mijn vork.” Maar tof vindt hij het wel om zijn steentje bij te dragen: „Toen regisseur Mattias Schut, bekend van onder meer Draadstaal, mij vroeg, was ik meteen enthousiast. De mensen waarmee ik mag werken, waaronder cabaretier Martijn Koning, vind ik heel tof.” Naast Koning doen ook cabaretiers Henry van Loon en Leo Alkemade, acteur Patrick Stoof en actrices Jennifer Hoffman en Tina de Bruin mee.

Het thema van de show is in dit geval Valentijn, maar als het lukt, komt er misschien nog meer. „Ik hoop dat het gewoon heel grappig is en het goed wordt ontvangen. En we misschien een andere dag kapot mogen maken”, sluit Ali B lachend af.

De Grote F*ck Valentijn Comedyshow is zondagavond 14 februari om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ali B neemt Valentijnsdag op de hak
Sluiten