Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 13 jan 2016

YES! Hij is geadopteerd #zwerfboekendag

„Ik heb hem uit, nu mag jij hem lezen.” Dat schreef Margje Heida ooit op een briefje dat ze in een boek achterliet in de trein. Nu is zwerfboekendag een groot succes.

„Hoe fijn is het als iemand een krant voor je achterlaat zodat je niet verveeld raakt tijdens je reis? Die is vaak alleen wel al uit voordat je op plaats van bestemming bent. Daarom bedacht ik om een boek achter te laten, ook voor om mee naar huis te nemen”, aldus Heida.

Succes

Door via haar blog te laten weten waar ze mee bezig was, werd het initiatief snel opgepakt. Ook door NS, die er nu zelfs reclame voor maakt. Maar hoeveel mensen aan de zwerfboekendag meedoen, is Heida niet bekend. „Omdat ik de drempel zo laag mogelijk wil houden, zodat iedereen eraan mee kan doen, laat ik niemand registreren en heb ik dus geen idee van aantallen.”

Bookcrossing.com registreert wel, het hele jaar door. Maar vertelt Heida: „Dat is voor sommigen een enorme drempel en minder leuk omdat er dan niet op één dag heel veel boeken gevonden kunnen worden.”

Eigen ervaring

„Zelf heb ik weleens gehad dat ik in de trein zat, zag dat iemand mijn boek pakte en mij erover ging twitteren. Toen dacht ik: YES! Hij is geadopteerd. Maar ik ben nooit op iemand afgestapt. Dat zal ik ook nooit doen, want ik wil dat mensen het kunnen doen zonder dat ze het gevoel hebben dat ze in de gaten worden gehouden.”

https://twitter.com/HenkDilling/status/687229543103492096

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
YES! Hij is geadopteerd #zwerfboekendag
Sluiten