Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 31 jan 2016 / 18:00 uur

The Voice: ‘Ik voel me nu weer gewoon Maan’

Maan de Steenwinkel (18) is sinds vrijdag The Voice of Holland, maar voelt zich inmiddels gewoon weer Maan. Dat vertelt ze aan Metro.

Tot hoe laat is het feestje doorgegaan vrijdag?

We hebben tot vier uur met iedereen doorgefeest! Het was echt te gek. Want wat niemand weet, is dat ik een keer een rap heb geschreven en die aan Ali heb laten horen. Ali wist dat nog, dus toen hij met Brace stond te rappen op het podium, vroeg hij mij erbij om mijn rap te doen. Vooral Marco stond helemaal versteld, haha! Ik had ook echt het gevoel dat ik de hele wereld aan kon.

Is dat euforische gevoel er nu nog?

Ik voel me vooral weer heel erg Maan nu. En dat vind ik fijn. Ik hoef me daardoor niet anders voor te doen dan ik ben.

Je deed mee aan The Voice om te kijken of er in muziekindustrie een plek voor je is. Wil je nu je hebt gewonnen ook door, of ga je volgend jaar alsnog studeren?

Ik wil zeker door! Ik vind het helemaal te gek! Toen ik begon kwam ik net van de middelbare school. Ik kende helemaal niemand in de muziekindustrie. Hoe moet je dan stappen maken? Nu heb ik allemaal mensen om me heen die met me willen werken en me steunen.

En niet de minsten. Je hebt gewoon het 06-nummer van Marco Borsato in je telefoon!

Dat is natuurlijk superraar! In het begin was hij ook echt Marco Borsato voor mij, maar naarmate je verder komt in het programma en gewoon met hem praat, neemt dat filter steeds meer af en wordt hij gewoon Marco. Hij is nu meer een vriend, vader en coach voor me. Behalve als hij zingt dan, want dan denk ik weer: oh jee, daar staat Marco Borsato, haha

En een single met Hardwell, zijn er al plannen om samen met hem op te treden?

Nee, die zijn er nog niet. Het zou me helemaal te gek lijken, maar of het een mogelijke optie is voor in de toekomst laat ik helemaal aan hem over. I’m in!

Je hoort vaak dat ‘het nu pas begint’ en je ‘hard moet werken’ voor een carrière. Wat is je plan?

We gaan nu eerst eens kijken wat de single doet. Of hij veel gedraaid gaat worden op de radio bijvoorbeeld. Daarna gaan we waarschijnlijk een tweede single uitbrengen. Voor de finale hadden we een aantal liedjes klaarliggen, en die zijn allemaal ook zo goed dat we ze zeker uit willen gaan brengen. Voor een heel album zijn voorlopig nog geen plannen. Ik denk dat het nu vooral een kwestie is van niet wegvallen en dat mensen van me blijven horen. En ik ga vooral doen wat ik zelf leuk vind.

Heb je jezelf al op de radio gehoord?

Nee, nog niet. Dat lijkt me ook zo’n raar moment! Als ik het gebeurt, ga ik het zeker filmen!

Wat ga je deze week doen op je eerste Voice-loze vrijdag in maanden?

Dan ga ik met een vriendin naar een concert van Ivan Peroti en Sven Hammond Soul in Den Haag. Ik heb er erg veel zin in, want Jett Rebel komt ook. En daar ben ik heel erg fan van!

Songfestival

Metro’s Erik Jonk zag Maan in de finale van The Voice haar nummer Perfect World zingen en dacht: dit is Songfestivalmateriaal. Maar of Maan daar ook zo over denkt?

,,Dat klinkt wel als een leuk idee, maar ik kom natuurlijk net uit zo’n show. Ik wil eerst van het stempel Maan van de Voice af voor ik Maan van het Songfestival zou worden. Eerst dus maar eens naam maken als Maan. Daarna zien we wel weer verder.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Voice: ‘Ik voel me nu weer gewoon Maan’
Sluiten