J. Geerdink
J. Geerdink Entertainment 22 jan 2016 / 17:40 uur

The Good Dinosaur eerste Pixar-film met verlies

Voor het eerst in twintig jaar heeft animatiestudio Pixar de release van een bioscoopfilm met verlies afgesloten. Het eind november uitgebrachte The Good Dinosaur staat momenteel op ongeveer vijftig miljoen euro verlies, zo meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

De zestiende bioscoopfilm van de mede door Steve Jobs opgerichte filmstudio kostte in totaal bijna 325 miljoen euro, inclusief het budget voor marketing. Niet eerder in de geschiedenis van het bedrijf, verantwoordelijk voor kaskrakers als Toy Story, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Ratatouille en WALL-E, werd verlies geleden op een bioscooprelease.

Geen zorgen

Het verlies zal overigens niet voor paniek zorgen bij moederbedrijf Disney. Dat bracht met Star Wars: The Force Awakens eind 2015 de commercieel meest succesvolle film ooit uit. Ook de in het voorjaar verschenen Pixar-film Inside Out deed de kassa’s flink rinkelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Good Dinosaur eerste Pixar-film met verlies
Sluiten