Remco Visser
Remco Visser Entertainment 27 jan 2016 / 10:05 uur

Te koop: Bond-bolide uit Spectre

Wie zich voortaan op `s heren wegen zichzelf James Bond wil wanen, moet zich op 18 februari melden bij veilinghuis Christies. Daar gaat namelijk één van de bolides uit de film Spectre onder de hamer.

Het gaat om de unieke Aston Martin DB10, die speciaal voor de film ontworpen werd. Er zijn dan ook slechts 10 exemplaren gebouwd. Zeven stuks overleefden de opnames van de laatste Bond-prent echter niet. Van de overgebleven drie wagens dienden er twee als showmodel, waarvan dit exemplaar er één is. Volgens Christies is dit bovendien de enige DB10 die überhaupt verkocht gaat worden.

De prijs van het exclusieve sportkarretje liegt er dan ook niet om; volgens het veilinghuis zal de Aston Martin tussen de 1,5 en 2 miljoen euro op gaan leveren. De opbrengst zal worden gedoneerd aan het goede doel, onder andere Artsen Zonder Grenzen en de ontmijningsdienst van de Verenigde Naties.

Spectre

De film Spectre gaat trouwens de boeken in als meest succesvolle Bond-film ooit in Nederland. Eerder deze maand steeg de opbrengst van dit nieuwe avontuur rond de Britse geheime agent 007 tot boven de 20 miljoen euro, 9 procent meer dan van Skyfall, de vorige Bond. Spectre is inmiddels in Nederland gezien door 2,15 miljoen mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Te koop: Bond-bolide uit Spectre
Sluiten