Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 28 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Shockrock: de vijf angstaanjagendste bands ooit

Noem het shockrock, noem het griezels met gitaren: onderstaande bands horen tot de engste ooit.

Slipknot
Metal met horror-elementen. Qua zang wisselt Slipknot rap af met grunt en de negen bandleden dragen dezelfde uniforms met ieder een ander masker erboven. De teksten van de populaire Amerikanen gaan over weinig gezellige zaken als grafschennis en bloedvergieten.

Twisted Sister
Eén van de de angstaanjagendste groepen uit de geschiedenis. De stroming waartoe Twisted Sister behoorde werd in de 80’s om overduidelijke redenen hairmetal – ook wel poedelrock – genoemd. De muziek wordt live op bezeten wijze gebracht, mede dankzij de doodenge frontman Dee Snider.

Rockbitch
‘Progressieve’ Britse rockband bestaande uit vijf vrouwen – drie lesbisch, twee biseksueel – en een mannelijke gitarist die de internationale clubpodia ophitste met de combinatie muziek en keiharde seks. Tijdens elke show werd er een gouden condoom in het publiek gegooid, wie hem ving mocht na afloop backstage te keer gaan met de bandleden.

Marilyn Manson
Er gaan rare verhalen rond van Brian Warner, de naam waaronder Marilyn Manson – een combi van Marilyn Monroe en seriemoordenaar Charles Manson – bij de burgerlijke stand bekend is. Zo zou Manson, een voormalig muziekjournalist, lid zijn van de Satanskerk en ooit twee ribben hebben laten weghalen om zichzelf oraal te kunnen bevredigen. En nu jullie weer.

Gwar
Amerikaanse thrashmetalband die bekendstaat om hun grove en schokkende, maar vaak ook grappige teksten. Onderwerpen in de songteksten zijn pedofilie, bestialiteit, nucleaire oorlog, moord en marteling. Ook berucht zijn hun liveshows waarin de bandleden in schuimrubberen kostuums gehuld zijn en grote hoeveelheden nepbloed en andere vloeistoffen het publiek in spuiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Shockrock: de vijf angstaanjagendste bands ooit
Sluiten