Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 14 jan 2016 / 14:01 uur

Reünie cast Friends, wist jij dit?

De cast van Friends slaat de handen nog voor één keer ineen. Op 21 februari verschijnt ter ere van het jubileum van regisseur James Burrows een twee uur durende uitzending op de Amerikaanse zender CBS. Tijd om je kennis even bij te spijkeren.

Het draait in de serie allemaal om de groep zes vrienden, bestaande uit Rachel Green (Jennifer Aniston), Ross Geller (David Schwimmer), Monica Geller (Courtney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) en Phoebe Buffay (Lisa Kudrow). De twintigers wonen en werken in Greenwich Village in Manhattan, New York.

Verbeelding

Daar zijn de scènes uit de serie alleen nooit opgenomen. In Californië, waar de Warner Bros Studio staat, gebeurde het allemaal. De buitenkant van de flat waar Rachel, Monica, Chandler en Joey wonen, is wel echt in Manhattan gefilmd.

En ook de stamkroeg Central Perk, waar de vrienden vaak samen koffiedrinken op hun rode sofa, bestaat. De allereerste werd door James Michael Tyler, de barman uit de serie, in Dubai geopend.

Karakters

De barman kreeg pas in het tweede seizoen een naam: Gunther. Hij moest een Nederlander voorstellen en zei voor het eerst iets in de 33e aflevering. Voor zijn rol moest hij zijn haar tien jaar lang blonderen, zodat zijn bruine lokken niet tevoorschijn zouden komen.

Matthew Perry hoefde niet zoveel aan zichzelf voor zijn rol als Chandler Bing te veranderen. Toen hij aan de producers bekende dat hij zich vaak geen houding wist te geven in het bijzijn van vrouwen, maakten zij daar goed gebruik van. Het personage kreeg dezelfde karaktertrek.

Drie vriendinnen Monica, Rachel en Phoebe. Foto: ANP

Rollenspel

Chandler wist ondanks zijn trekje Monica aan de haak te slaan. Maar dat was in eerste instantie niet de bedoeling. Monica zou samen met Joey het liefdeskoppel van de serie worden. Dat werden Ross en Rachel uiteindelijk.

Rachel wordt gespeeld door Jennifer Aniston, maar auditeerde voor de rol van Monica. Courtney Cox kon zich alleen beter in die rol vinden.

Dat Friends een groot succes zou worden, was niet meteen duidelijk. Het testpubliek dat de eerste aflevering mocht bekijken was niet zo onder de indruk. De serie scoorde slechts 41 van de 100 punten die uitgedeeld konden worden.

Gelukkig mocht de serie niet als Friends Like These, Six of One, Across the Hall, Friends Like Us of Insomnia Cafe, maar als Friends alsnog verder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reünie cast Friends, wist jij dit?
Sluiten