Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 11 jan 2016

Protest tegen schoppen van puppy in Utopia

Dierenorganisatie Een Dier een Vriend gaat protesteren voor de poort van het terrein van televisieprogramma Utopia. De organisatie is boos omdat deelnemer Ivan zijn pas gekregen, 8 weken oude puppy een schop gaf.
Op beelden is te zien hoe Ivan met zijn been naar het beestje uithaalt. Het hondje komt vervolgens op zijn rug terecht.

De Utopiaan heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. „Uit een reactie gooide ik mijn been tegen hem aan en viel hij op zijn rug. Uiteindelijk kwam het goed en heeft hij buiten een plasje gedaan. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen buiten’’, aldus Ivan.

Naar huis

Voor Een Dier Een Vriend zijn de excuses niet genoeg. Voorzitter Geoffrey Deckers eist dat de pup uit het programma wordt gehaald. Ook deelnemer Ivan zou volgens Deckers naar huis gestuurd moeten worden. „Wij willen dat er ingegrepen wordt en overwegen aangifte te doen tegen alle betrokkenen.”

Er is inmiddels ook een online petitie gestart om de pup uit Utopia te halen. De petitie is al meer dan dertienduizend keer ondertekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Protest tegen schoppen van puppy in Utopia
Sluiten