Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Entertainment 11 jan 2016 / 10:15 uur

Krijgen deze advocaten Steven Avery vrij?

De Netflix-documentaire ‘Making a Murderer’ heeft heel wat losgemaakt bij kijkers. Niet alleen kwamen er allerlei petities waarin werd opgeroepen Steven Avery en Brendan Dassey vrij te laten, maar verschillende kijkers bedachten ook allerlei theorieen van wat er wel is gebeurd. Het feit blijft dat de meeste kijkers geloven in de onschuld van Avery. Of hij ooit vrijkomt? Wie weet, want de man uit Manitowoc County heeft twee nieuwe advocaten.

Een van hen is Kathleen Zellner van Kathleen Zellner and Associaties. Zij liet vrijdag in een persverklaring weten Steven Avery te verdedigen in alle strafzaken.

https://twitter.com/ZellnerLaw/status/685601315112751105

Serie

Om het geheugen op te frissen (stop met lezen als je de serie nog niet hebt gezien): Steven Avery werd 18 jaar achter slot en grendel gestopt voor iets wat hij niet had gedaan. DNA-bewijs bewees zijn onschuld en hij besloot de staat te vervolgen. Net toen dat proces van start was gegaan, werd een jonge fotografe met de naam Teresa Halbach als vermist opgegeven. Zij was als laatst op het terrein van Avery hezien. Later werden haar botten gevonden in een put achter zijn huis.

Het werd allemaal nog erger toen zijn neefje Brendan Dassey tegen hem getuigde. Hij stelde dat hij zijn oom had geholpen Teresa te verkrachten, de keel door te snijden en te verbanden. In de documentaire krijgt de kijker echter sterk het gevoel dat Brendan, die beneden gemiddeld intelligent is, door de politie werd gedwongen tot een valse verklaring. Op de plek waar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden, werd nooit DNA gevonden.

De verdediging van Avery stelde dat het gevonden bewijs door iemand was neergelegd. Beide mannen werden echter schuldig bevonden. Steven heeft nu dus een nieuw juridisch team. Kathleen Zeller krijgt hulp van advocaat Tricia Bushnell.

Advocaat

Vooral Zellner is geen kleintje in de advocatenwereld: al zestien van haar clienten werden vrijgesproken. Zellner behandelde onder meer de zaak van Ryan Ferguson, die ze uiteindelijk vrijkreeg nadat hij onterecht was veroordeeld voor moord en bijna tien jaar achter slot en grendel had gezeten.

Zellner is overtuigd van de onschuld van Avery: „Wie de telefoongesprekken van Teresa Halbach heeft verwijderd is of de moordenaar of onderdeel van het verbergen van de moord. Welke van de twee het ook is; de moordenaar loopt vrij rond”, zei ze tegenover The North Western.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krijgen deze advocaten Steven Avery vrij?
Sluiten