Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 4 jan 2016 / 13:12 uur

Idols-deelnemers die wereldberoemd werden

Idols gaat binnenkort weer van start op de Nederlandse televisie. Maar een deelname aan de zangwedstrijd geeft geen garantie voor succes. Weinig finalisten uit ons land braken echt door. Deze deelnemers wisten wél de wereldtop te bereiken.

1 Kelly Clarkson

Kelly Clarkson won in 2002 de allereerste editie van American Idol. Onder andere A Moment Like This en Because of You werden grote hits. Het nummer The Trouble with Love Is is gebruikt voor de populaire romantische komedie Love Actually. En ook afgelopen jaar wist Clarkson nog te scoren. Met het album Piece by Piece dat de zangeres in februari 2015 uitbracht, kwam ze op de eerste plaats in de Billboard 200 albumlijst terecht.

2 Jennifer Hudson

Jennifer Hudson is het levende bewijs van de uitspraak: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Zij deed twee jaar later mee aan American Idol, maar wist de zangwedstrijd niet te winnen. Toch is de finalist erg succesvol geworden. Hudson speelde een grote rol in de Broadwaymusical Dreamgirls en maakte een aftitelingnummer voor de film Sex and the City. In 2008 bracht de zangeres haar eerste album uit, in samenwerking met onder meer grootse artiesten als Ne-Yo en Timbaland.

3 Carrie Underwood

Carrie Underwood ging er in 2005 met de hoofdprijs vandoor. Vooral in de countrymuziekwereld is de zangeres erg bekend. Haar debuutalbum Some Hearts behaalde in de Verenigde Staten zevenvoudig platina. Het was het snelst verkopende countryalbum sinds 1991. Een bekend lied van Some Hearts is Inside Your Heaven en Before He Cheats.

4 Jordin Sparks

Jordin Sparks won op 17-jarige leeftijd het zesde seizoen van American Idol. Zij is daarmee de jongste deelneemster tot nu toe. Niet haar eerst uitgebrachte nummer This Is My Now, maar de single Tattoo werd enorm goed ontvangen. En ook No Air, waarvoor ze samenwerkte met Chris Brown, en One Step At A Time kwamen hoog in de hitlijsten terecht.

5 Adam Lambert

De zanger werd in de finale van de achtste American Idol verslagen door Kris Allen. Maar dat werkte hem niet tegen. Met zijn tweede nummer Whataya Want From Me, geschreven door P!nk, werd Lambert wereldwijd bekend. Better Than I Know Myself werd door Pharrel Williams geschreven, Never Close Our Eyes door Burno Mars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Idols-deelnemers die wereldberoemd werden
Sluiten