Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 12 jan 2016 / 09:17 uur

Hè gelukkig, het kan: een succesvol leven na GTST

Het was al wat langer bekend, maar nu heeft hij het ook zelf toegegeven: Bartho Braat a.k.a. Jef Alberts stopt met GTST. En iedereen weet: stoppen met GTST is als stoppen met topsport; je moet jezelf een heel nieuwe levensstijl aanmeten en maar hopen dat het goed met je komt.

Nu heeft Bartho inmiddels bijna de pensioengerechtigde leeftijd behaald, maar wat als je op jongere leeftijd stopt? De volgende sterren kunnen ‘Jef’ gerust stellen: er is wel degelijk een heel succesvol leven mogelijk na Meerdijk.

Lieke van Lexmond

Wie speelde ze? Charlie Fischer, de dochter van Barbara Fisher en de stiefdochter van Jef Alberts

Periode: 2002-2012

Hoe kwam ze aan haar eind? Ze verhuisde naar Curaçao

Wat doet ze nu? Het duurde even voordat Lieke van het label ‘soapmeisje’ af was. Niet zo gek ook, na rollen in Goudkust, Costa! en GTST. Toch kennen we haar nu vooral als presentatrice, van TV makelaar en Everybody Dance Now. Ook wordt ze het gezicht van de doorstart (lees: het nieuwe seizoen) van Idols. Zij blij, wij blij; dan heeft ze in ieder geval geen tijd meer om het heel, heel, heel veel interviews over nutteloze dingen te geven.

Reinout Oerlemans

Wie speelde hij? Arnie Alberts, de zoon van Robert Alberts en Laura Selmhorst

Periode: 1990-1996

Hoe kwam hij aan zijn eind? Hij crashte met een vliegtuig

Wat doet hij nu? Na de überpopulaire rol van Arnie zou je denken dat er niks hogers meer te behalen valt, maar Reinout heeft alles en iedereen verbaasd met zijn carrière na GTST. Hij legde zich toe op presenteren, van shows zoals Wedden Dat en Idols. Zijn grootste successen heeft hij echter behaald als opperhoofd van EyeWorks, het productiebedrijf achter programma’s als De Bauers, So You Wanna Be A Pop Star en de IQ-test. Inmiddels heeft hij een vast plaatstje in de Quote bemachtigd, als self made miljonair.

Isa Hoes

Wie speelde ze? Myriam Van Der Poel

Periode: 1990-1993

Hoe kwam ze aan haar eind? Vertrokken naar Parijs

Wat doet ze nu? Wat doet ze niet? Isa Hoes is uitgegroeid van girl next door naar een vaste kracht in de Nederlandse film- en televisiewereld. Toch begon ze ooit aan de toneelacademie, en nog steeds staat ze graag op de bühne. Ze was getrouwd met mede-soapie Anthonie Kamerling, die in 2010 plotseling een eind aan zijn leven maakte. Over hem schreef ze in 2013 het boek Toen Ik Je Zag.

Katja Schuurman

Wie speelde ze? Jessica Harmsen, het nichtje van Govert Harmsen (Wik Jongsma)

Periode: 1994-1999

Hoe kwam ze aan haar eind? Ze ging op wereldreis met Julian (Cas Janssen)

Wat doet ze nu? Na na na, na na na na na! Iedereen kreeg ademnood van Jessica, en dat is niet weggegaan nu ze soapie af is. Behalve een uitstekend actrice (Interview, Oesters van Nam Kee, All Stars) en presentatrice (Ruben vs. Katja, 3 Op Reis) is ze vooral gewoon heel mooi om naar te kijken. Gelukkig weet ze dat zelf ook, getuige de bereidwilligheid om in films uit de kleren te gaan en voor Playboy te poseren. En oja, kennen we dit carrièrehoogtepuntje nog?

Jan Kooijman

Wie speelde hij? Danny de Jong, het jongere broertje van Rik de Jong (Ferry Somogyi)

Periode: 2009-2012

Hoe kwam hij aan zijn eind? Val van de trap na een duw van Aysen

Wat doet hij nu? Menig meidenhart ging sneller kloppen als Danny weer in beeld kwam, maar eigenlijk is Jan helemaal geen geboren soapie. Na de middelbare school ging hij naar de dansacademie, waarna hij negen jaar als professioneel danser bij het Scapino ballet danste. De keuze voor Jan als jurylid in So You Think You Can Dance is dus niet zo verwonderlijk, zo kan hij zijn passie voor dans combineren met ons verlangen hem zoveel mogelijk op tv (of in een bushokje) te zien.

Reageer op artikel:
Hè gelukkig, het kan: een succesvol leven na GTST
Sluiten