Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 19 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Gelaarsde Kat nieuwe sprookjesmusical Efteling

De Gelaarsde Kat is komend najaar daar waar hij in ons land hoort, De Efteling. Dat maakt Efteling Theaterproducties dinsdagochtend bekend.

De sprookjesmusical is de veertiende productie in het Efteling Theater en zelf ontwikkeld. De Gelaarsde Kat is bedoeld voor het hele gezin. Zoals kenmerkend is voor de laatste producties van het theater bij het pretpark (1100 stoelen), zal de voorstelling voor en door kinderen worden. Op een later moment start de zoektocht naar bijna duizend katten, kinderen verkleed als kat die een eenmalige rol in een van de shows krijgen. Ook professionele acteurs spelen in De Gelaarsde Kat uiteraard ook een rol.

Foto: De Efteling

Het verhaal

De Gelaarsde Kat laat in het Efteling Theater zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terechtgekomen is. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De Gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Creatief team

Het creatief team van de sprookjesmusical Kat bestaat onder meer uit Mark van Haasteren (regie), Allard Blom (script en liedteksten), René Merkelbach, man die ook Eftelingtunes van attracties bedenkt (muziek) en Daan Wijnands (choreografie).

Daan Wijnands, goed voor drie Musical Awards: „Soms heb je geen woorden nodig om iets te vertellen en kun je met dans heel veel zeggen. Dat heb ik al een keer eerder samen met de Efteling mogen ervaren toen we de musical Droomvlucht maakten. Dus nu voor mij reden te meer om weer zo’n leuke samenwerking aan te gaan en dit keer voor De gelaarsde Kat zo’n ‘universele taal’ te gaan creëren.”

Mark van Haasteren maakt met De Gelaarsde Kat zijn regiedebuut: „Ik voel me ontzettend bevoorrecht en trots dat de Efteling het aandurft om mij mijn allereerste grote, nieuwe musical te laten regisseren. Een droom voor iedere jonge, beginnende regisseur. Het bewijst voor mij eens te meer dat in de Efteling sprookjes bestaan.”

Meer informatie vind je via www.efteling.com/gelaarsdekat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.