Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 18 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

René Froger aan de bak in Maestro

René Froger wekte hoge verwachtingen met zijn rol als dirigent in Maestro, maar maakte die zondagavond tijdens de eerste uitzending niet waar. De zanger wist het orkest maar niet in goede banen te leiden. Volgens presentator Frits Sissing is er toch nog hoop.

„Spike, de gitarist van Nederlandse rockband Di-rect, won in 2014 het programma. Dat had niemand in eerste instantie gedacht. Zijn eerste optreden was niet bepaald briljant, maar hij ontwikkelde zich enorm”, aldus Sissing.

De eerste uitzending komt als een soort tsunami over de deelnemers heen. Iedereen mocht dit jaar daarom door naar de tweede ronde, laat Sissing weten: „Een optreden zonder uitleg klinkt toch iets anders dan wanneer je tussen de schuifdeuren met je armen op een cd’tje staat te zwaaien. Een echt orkest speelt niet gewoon door als jij de draad kwijt bent.”

Dat verraste een aantal kandidaten, onder wie René. Hij had het goed voorbereid, maar kon de favorietenrol die hij beloofde niet waarmaken. „Afgelopen seizoen blies Carlo Boszhard de zaal omver en iedereen hoopte dat René net zo goed zou zijn. Dat viel alleen vies tegen”, zegt Sissing lacherig.

Froger zorgde zondag voor mooie televisie, maar moet flink aan de bak wil hij de jury overtuigen van zijn dirigeerkunsten.

Maestro is iedere zondag om 20.20 uur op NPO 1 te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
René Froger aan de bak in Maestro
Sluiten