Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 3 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Films waar we naar uitkijken in 2016

The Hateful Eight
Releasedatum: 7 januari

Drie premiejagers en hun gevangene raken in winters Wyoming verwijderd van hun route en schuilen in een afgelegen herberg. Typische Tarantino, met veel welbespraaktheid, bloedvergieten en hoofdrollen voor usual suspects Samuel L. Jackson, Michael Madsen en Tim Roth.

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis

Zoolander 2
Releasedatum: 12 februari

Vervolg op zeer komische culthit van vijftien jaar geleden. De trailer die in november het web op werd geslingerd – waarin Justin Bieber werd vermoord – was veelbelovend. Uiteraard opnieuw van en met Ben Stiller. Ook Penelope Cruz en Macaulay Culkin (je weet wel, die van Home Alone) en Kanye West zijn van de partij.

Hail, Caesar!
Releasedatum: 18 februari

Film van de Coen-broertjes over een dag in het leven van studiofixer Eddie Manix. Hij wordt geconfronteerd met een helse reeks problemen, waaronder de mysterieuze verdwijning van filmster Baird Whitlock. Sterrencast met onder anderen George Clooney, Josh Brolin en Scarlett Johansson.

Batman v Superman: Dawn Of Justice
Releasedatum: 24 maart

We kijken reikhalzend uit naar deze gigantenclash, die een vervolg is op Man Of Steel, met Henry Cavill opnieuw in de rol van Superman terwijl niemand minder dan Ben Affleck in het strakke pakje van Batman kruipt. Jesse Eisenberg (The Social Network) speelt schurk Lex Luthor.

Everybody Wants Some
Releasedatum: 15 april

De nieuwe van Boyhood-regisseur Richard Linklater over een groepje honkballende eerstejaars aan een Amerikaanse universiteit in de jaren tachtig. Ze ontdekken de nieuwe vrijheden en verantwoordelijkheden die horen bij een leven zonder ouders in de buurt.

Snowden
Releasedatum: waarschijnlijk mei

Hollywoodcoryfee Oliver Stone (Platoon, Any Given Sunday) komt met een politieke thriller over Edward Snowden, de man achter Wikileaks. Joseph Gordon-Levitt speelt de rol van Snowden. Ook rollen van Shailene Woodley (The Fault In Our Stars) en Nicolas Cage.

Warcraft
Releasedatum: 26 mei

Episch fantasy avontuur van Duncan Jones, de zoon van David Bowie die eerder de geprezen sf-drama’s Moon en Source Code maakte. Aan Warcraft, gebaseerd op de populaire videogames, wordt al tien jaar gewerkt, dus dat belooft wat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Films waar we naar uitkijken in 2016
Sluiten