Remco Visser
Remco Visser Entertainment 19 jan 2016 / 15:46 uur

Eigen sterrenbeeld voor David Bowie

Fans van David Bowie kunnen voortaan hun idool toch nog bewonderen als ze ’s nachts naar boven kijken. Belgische astronomen hebben de onlangs overleden zanger namelijk vereeuwigd in de vorm van een sterrenbeeld.

Het idee voor het ‘stralende’ eerbetoon kwam van de Belgische radiozender Studio Brussel. Zij schakelden de nationale volkssterrenwacht MIRA in Brussel in, die zeven sterren afbakende. Het sterrenbeeld heeft de vorm van een bliksemschicht, die fans zullen herkennen van de hoes van Bowie’s zesde album: Aladdin Sane.

Het ‘nieuwe’ sterrenbeeld werd volgens Philippe Moret van MIRA op het precieze tijdstip van het overlijden van David Bowie vastgelegd. Op dat moment stond de constellatie bovendien, heel toepasselijk, in de buurt van de planeet Mars. De zanger overleed op 10 januari op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Officieel

Het gaat overigens niet om een officieel sterrenbeeld, want de zeven sterren staan allemaal op verschillende plaatsen aan de hemel in verschillende bestaande sterrenbeelden. Die sterren zijn: Sigma Librae, Spica, Zeta Centauri, SAO 204132, Sigma Octantis, Beta Trianguli Australis en SAO 241641.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eigen sterrenbeeld voor David Bowie
Sluiten