Puck Roest
Puck Roest Entertainment 11 jan 2016 / 10:01 uur

Dit moet je weten over de Golden Globes 2016

Met de 73e editie van de Golden Globes is het awardseizoen zondagavond officieel geopend. De beeldjes worden elk jaar toegekend door de internationale filmpers in Hollywood en zijn een aardige graadmeter voor de Oscars, die een maand later worden uitgereikt. Metro zette vijf hoogtepunten van de avond voor je op een rij.

1 The Revenant was de grote winnaar
Het was een goed begin van het prijzenseizoen voor acteur Leonardo DiCaprio en regisseur Alejandro G. Iñárritu. De indrukwekkende film The Revenant sleepte maar liefst drie prijzen in de wacht. DiCaprio werd verkozen tot beste acteur en de prijs voor beste regisseur ging naar Iñárritu. The Revenant werd ook verkozen tot beste dramafilm.

2 Het gezicht van Leo op het moment dat Lady Gaga een prijs in ontvangst neemt
Het is een spannend seizoen van Leo, dat begrijpen we. Mogelijk wint de acteur dit jaar namelijk eindelijk eens een keer een Oscar. Maar op het internet ging het zondagavond niet over de prijzen die hij binnensleepte, maar het gezicht dat hij trok op het moment dat Lady Gaga haar prijs voor beste actrice in een miniserie in ontvangst nam. Op weg naar het podium geeft La Gaga Leo namelijk een klein duwtje en dat had de acteur niet aan zien komen. Zijn gezicht spreekt dan ook boekdelen. Binnen enkele minuten ging het beeld van DiCaprio viral. Aan ET Online legt de 41-jarige acteur uit waarom hij het gezicht trok; „Ik wist gewoon niet dat ze me passeerde, dat is alles!”. Helemaal begrijpelijk, Jack.

3 Lady Gaga in tranen
En zo komen we bij punt 3. In haar ontvangstspeech vertelt een geëmotioneerde Lady Gaga dat ze eigenlijk actrice had willen worden maar dat haar zangcarrière eerder van de grond kwam. Ze noemt het winnen van het beeldje dan ook een van de mooiste momenten van haar leven.

4 Het dynamische duo: Jennifer Lawrence en Amy Schumer
Aanvankelijk lieten de actrice en de cabaretière weten dat ze in dezelfde outfit op het evenement zouden verschijnen. Helaas werd deze belofte geen waarheid. Gelukkige trakteerden de dames ons wel een komische presentatie van hun films Joy (Lawrence) en Trainwreck (Schumer). Ondanks dat Lawrence er met de prijs voor beste comedy-actrice vandoor ging, blijven de twee dikke vriendinnen. „Het komt wel goed met haar”, aldus de 25-jarige Lawrence naderhand tegen een journalist.

5 Mel Gibson en Ricky Gervais
De prijs voor het meest ongemakkelijke awardmoment gaat vrijwel zeker naar Mel Gibson en Ricky Gervais. De Britse komiek, die de hele show presenteerde, maakte tijdens de opening van het evenement van paar grappen over de 60-jarige acteur. Waarna Gibson hem op een ietwat ongemakkelijke manier probeerde terug te pakken. Het ging zelfs zover dat er een uitspraak van Gervais vervolgens werd gecensureerd. Bekijk het intens pijnlijke ontmoeting hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=RhGGCCmbwvc

Verder verliep de feestelijke avond vrij rustig. The Martian won in de categorie beste comedy en hoofdrolspeler Matt Damon werd verkozen tot beste acteur. Brie Larson kreeg de prijs voor beste actrice in de dramafilm Room. Ook Kate Winslet viel in de prijzen, ze ontving een beeldje voor haar rol in de film Steve Jobs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten over de Golden Globes 2016
Sluiten