Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 25 jan 2016 / 11:09 uur

Deze series moet je absoluut zien in 2016

Nog nooit waren er zoveel series te zien als nu. Om seriestress te voorkomen, zet Metro de leukste en beste voor begin 2016 voor je op een rij.

Spiksplinternieuw

Mr. Robot

Een serie over een contactgestoorde en morfineverslaafde jonge programmeur die zich aansluit bij het hackerscollectief fsociety, geleid door de mysterieuze Mr. Robot. Laatstgenoemde wordt gespeeld door Christian Slater, die daar twee weken geleden een Golden Globe voor ontving.

Start: vorige week gestart op NPO 1, maar aflevering 1 staat op Uitzending Gemist.

Vinyl

De verwachtingen zijn hooggespannen voor Vinyl, de door Rolling Stones-frontman Mick Jagger bedachte HBO-serie. De reeks speelt zich af in de jaren ’70 in de door seks en drugs geteisterde muziekindustrie van New York. Het verhaal volgt platenbaas Richie die wanhopig probeert het hoofd boven water te houden.

Start: 15 februari bij HBO.

Love

Judd Apatow, de man achter onder meer de film Trainwreck en de serie Girls, levert met Love weer iets leuks af. Love gaat over een jongen en een meisje die op zoek naar de liefde de meest grappige en gênante dingen meemaken. Het belooft een heerlijke het-regent-buiten-maar-ik-zit-lekker-binnen-serie te worden.

Start:19 februari bij Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=Ym3LoSj9Xj8

In een nieuw jasje

The X-Files

Dertien jaar na het einde van de succesvolle sciencefictionserie The X-Files, keren hoofdrolspelers Mulder en Scully terug op tv. In zes spiksplinternieuwe afleveringen moeten de FBI-agenten weer dealen met onverklaarbare zaken.

Start: donderdag 28 januari bij FOX

https://www.youtube.com/watch?v=_1SmJUBT5q0

Fuller House

We hebben het er al vaker over gehad, maar dat komt omdat we echt uitkijken naar deze nieuwe versie van Full House. Iedereen keert terug: van Uncle Jesse tot Kimmy Gibler. Alleen de Olsen-twins, die samen Michelle speelden, zijn er niet bij. Ze durfden niet meer.

Start: 26 februari bij Netflix

Wordt vervolgd

The Walking Dead

Wat wás het spannend die laatste aflevering van The Walking Dead voor de serie z’n jaarlijkse mid-season-break in ging. De aflevering was in Amerika zelfs een van de best bekeken ooit! Over drie weken zien we of Sam met z’n ‘Mom?’ de groep heeft verraden.

Start: 15 februari op FOX

House of Cards

Alweer het vierde seizoen van succesreeks House of Cards staat in de startblokken. De hele wereld wacht met smart hoe het Frank en Claire zal vergaan nu hun eens zo vreemde, maar stabiele huwelijk lijkt te wankelen.

Start: 4 maart bij Netflix

Game of Thrones

Wat we weten over seizoen 6: Bran Stark keert terug. En tja, dat is het wel zo’n beetje. Verder zitten we vooral met vragen waar we een antwoord op willen. De belangrijkste daarvan: leeft Jon Snow nog?

Start: 25 april bij HBO

Girls

De verhoudingen staan op scherp in het vijfde seizoen van Girls. Althans, dat is wat de trailer ons wil doen laten geloven. Blijven de vriendinnen wel samen nu hun levens steeds verder uit elkaar lijken te groeien? We gaan het zien!

Start: 22 februari bij HBO

Ultrakort

Bitterzoet

Een verrassing van Linda de Mol’s Linda.tv. Opeens was daar de aankondiging voor de nieuwe webserie Bitterzoet. In slechts zes minuten per aflevering zien we wekelijks de avonturen van drie vriendinnen. Gebaseerd op de blog wine-up.nl.

Start: 21 januari bij Linda.tv

Ex-Best

Al een tijdje bezig, maar hier nog niet zo heel erg bekend: de webserie Ex-Best. Het is Amerikaans en heeft geen ondertitels, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Over twee collega’s die ooit beste vriendinnen waren, en elkaar nu steeds tegenkomen. Zie je er een dan wil je ze allemaal zien.

Te zien: via Vimeo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze series moet je absoluut zien in 2016
Sluiten