J. Geerdink
J. Geerdink Entertainment 30 jan 2016 / 10:50 uur

David Bowie vereeuwigd in roltrap TivoliVredenburg

Bijna drie weken na zijn dood is David Bowie vereeuwigd in de roltrap van TivoliVredenburg in Utrecht. De 69 jaar geworden Britse muzikant maakt deel uit van het kunstwerk Running Cemetery van Job Koelewijn, zo meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Muziekpaleis

Op de leuningen van de acht roltrappen in TivoliVredenburg zijn de namen van bekende overleden artiesten die minstens één keer in Utrecht optraden afgedrukt. Bowie was twee keer live te zien in de Domstad. Voor het laatst in 1997 in Muziekcentrum Vredenburg, de voorloper van het huidige muziekpaleis. Een jaar eerder gaf hij een concert in de Jaarbeurs.

TivoliVredenburg eert de muzikant zaterdagavond en -nacht met een uitgebreid programma rond de op 10 januari overleden Bowie. Daarbij treden onder meer Meindert Talma en Spinvis op. Ook zijn er een talkshow, quiz en karaoke.

Reageer op artikel:
David Bowie vereeuwigd in roltrap TivoliVredenburg
Sluiten