Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 1 jan 2016 / 16:25 uur

Bill Cosby laat van zich horen

Bill Cosby heeft voor het eerst sinds hij voor de rechter moest verschijnen iets van zich laten horen. Hij deed dit via Twitter.

Woensdag werd bekend dat de 78-jarige officieel verdacht wordt van het drogeren en misbruiken van een vrouw in 2004. In totaal zeggen vijftig vrouwen in het verleden door Cosby verkracht of aangerand te zijn, nadat hij hun drogeerde. Dit was echter de eerste keer dat de 78-jarige Amerikaan daadwerkelijk voor de rechter moest verschijnen.

Cosby ontkent. Hij betaalde na zijn voorgeleiding op woensdag zijn borgsom van 1 miljoen dollar en leverde zijn paspoort in, in ruil voor zijn vrijlating tot de voorlopige hoorzitting, die op 14 januari plaatsvindt. Hij vertrok naar een schuilplaats. Daarna besloot Cosby een bericht op Twitter te zetten: ‘Friends and fans, Thank You.’

De tweet valt niet in goede aarde. Velen reageren vol walging op het berichtje dat Cosby –die verder over alles zwijgt- vrijdag plaatste.

https://twitter.com/i/status/682717735273521153

Vrijdag werd ook bekendgemaakt dat de vrouw van Cosby, Camille, tegen haar man moet getuigen in de staat Massachusetts, waar hij door zeven vrouwen is aangeklaagd. Camille trouwde in 1964 op 19-jarige leeftijd met de komiek en werkte lange tijd als zijn manager.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bill Cosby laat van zich horen
Sluiten