Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 10 jan 2016 / 12:56 uur

3FM dj’s presenteren uit protest in minirokjes

De radiodj’s van 3FM hebben aanstaande zaterdag een iets andere look dan normaal. Ze presenteren die dag namelijk in een minirokje. Dit doen ze uit protest tegen de uitspraken van de burgemeester van Keulen, Henriette Reker. Dat laat dj Wijnand Speelman zondag tijdens zijn uitzending weten.

Foute gedragscodes

Reker heeft namelijk gezegd dat vrouwen zich kunnen weren tegen mannen door zich op een bepaalde manier te gedragen. Zo vindt ze bijvoorbeeld dat er een armlengte afstand gehouden moet worden als een vrouw een man tegenkomt. De uitspraken schieten bij veel politieke partijen in zowel Duitsland als in Nederland in het verkeerde keelgat. Ook 3FM vindt de ‘gedragscode’ belachelijk en laat dit merken met de minirokjesactie.

„Wij zetten onze harige knieën in voor een vrije samenleving waarin vrouwen ongestoord over straat kunnen, dag en nacht, op rokjesdag of midden in de winter”, melden de 3FM-dj’s op de Facebookpagina van het evenement AKSIE: mannen in minirok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3FM dj’s presenteren uit protest in minirokjes
Sluiten