Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 12 dec 2015 / 12:13 uur

Will Smith: Ik móet wel president van Amerika worden

Will Smith als president van de Verenigde Staten? Het zou zomaar kunnen. De 47-jarige acteur sluit niet uit dat hij een gooi doet naar het presidentschap, vertelt hij in een interview met CBS Sunday Morning.

In het interview, waarvan al een voorproefje online staat, stelt Smith dat ik zich bijna gedwongen voelt de politiek in te gaan. Niet zijn vrouw Jada of door zijn fans, maar de uitspraken van Donald Trump lijken daarvan de oorzaak te zijn.

Gekke dingen

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump verklaarde eerder deze week dat hij de Amerikaanse grenzen wil sluiten voor moslims. ”Als mensen maar gekke dingen blijven roepen over muren en moslims, dan dwingen ze mij de politieke arena in”, aldus Smith.

Hoogst haalbare

Het is niet de eerste keer dat de acteur zijn politieke ambities uitspreekt. ,,Ik ben een klimmer. Als ik een berg zie, wil ik die beklimmen”, vertelde hij eerder aan The Hollywood Reporter. ,,Ik ben geen kampeerder, ik vind het niks om te lang op één plek te blijven zitten.” Bovendien zou de politiek wat meer substantie aan zijn CV geven: “Ik wil mezelf nuttig maken. Ik denk mijn oma dat altijd hoopte, dat ik mezelf nuttig maak voor andere mensen in dit leven.”

Kanye West

Mocht Will Smith serieus zijn in zijn ambities, dan zal hij het in de verkiezingen van 2020 moeten opnemen tegen een andere celebrity. Rapper Kanye West maakte eerder dit jaar al bekend dat hij ook een gooi naar het presidentschap wil doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Will Smith: Ik móet wel president van Amerika worden
Sluiten