Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 14 dec 2015 / 13:36 uur

Waarom we nog steeds van Mariah Carey houden

Voor het eerst in twaalf jaar staat Mariah Carey weer eens op de Nederlandse bühne. Op zaterdag 23 april staat de Queen of Pop in de Amsterdamse Ziggo Dome, in het kader van haar Sweet Sweet Fantasy-tournee. Dat maakte concertorganisator Mojo maandag bekend.

Voor de jongere generatie is ‘La Carey’ misschien niet het grote idool, maar er zullen ongetwijfeld genoeg superfans zijn die hun stembanden alweer klaarstomen voor het uit volle borst meezingen met de diva. En of we nu willen of niet, ook wij zijn een beetje fan. En wel om deze vijf redenen.

1 Ze kan retegoed zingen

Mariah lijkt simpelweg geboren te zijn voor het zingen. Als dochter van een operazangeres en met een naam die geïnspireerd is op een liedje uit de musical Paint your Wagon, kon het niet anders dan dat Mariah de muziek in ging. En dat gebeurde al vroeg: op 4-jarige leeftijd volgde ze haar eerste zangles. Vandaag de dag is ze één van de weinige beroemde zangeressen met een bereik van maar liefst vijf octaven, met als absoluut record haar optreden tijdens de MTV Awards van 1991.

2 Ze is over the top

Mariah is grenzeloos, zowel in haar uiterlijk als in haar eisen. Ze leerde ons dat het modeadagium less is more onzin is: glitters, groot haar, diepe decolletés, hoge splits: waarom laten hangen als je het gewoon allemaal tegelijk kunt dragen? En laten we de lijst aan eisen niet vergeten, die haar de reputatie van grootste diva in de muziekwereld opleverde. Onzin natuurlijk, want iedereen zou behoefte hebben aan 20 witte kittens en een assistent die je kauwgum weggooit.

3 Haar muziek is zó waar

Of je nu van haar houdt of haar haat, als haar liedjes op de radio komen, móet je wel meezingen. Bovendien is haar oevre multi-inzetbaar: of je nu verliefd bent of juist luduvudu hebt, Mariahs woorden zijn overal op van toepassing. En dan het liefst proberen die hoge tonen te halen, uiteraard met bijbehorende dichtgeknepen ogen en een handje in de lucht, alsof je de toon zo eigenhandig nog wat meer omhoog kan duwen.

4 Ze maakte de meest legendarische kersthit

We hoeven dit geeneens uit te leggen, dus laten je gewoon lekker meezingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom we nog steeds van Mariah Carey houden
Sluiten