Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 6 dec 2015

Van Limburgse scholier naar wereld-dj

Hoe je het van scholier schopt tot de beste dj van de wereld. Dat hoopt de Limburgse tiener Nigel van de Meerakker te laten zien met zijn nieuwe YouTube-kanaal. Als dj Nigel Lakefield wil de 16-jarige Limburger de wereld veroveren.

Natuurlijk is Van de Meerakker niet de eerste tiener met een YouTube-kanaal, maar wel de eerste die dat samen met een grote televisieproducent doet. Productiehuis Blue Circle, bekend van onder meer RTL Boulevard en RTL Late Night, helpt hem bij het maken van zijn vlogs.

„Ik film alles zelf en de mensen van Blue Circle helpen mij volgens met het monteren van de video’s. Als een vlog klaar is, bekijk ik het en bepaal ik zelf of het uiteindelijke resultaat op mijn kanaal wordt gezet”, zegt de jonge plaatjesdraaier.

Terug naar toen

Helemaal nieuw in de wereld van dj’s is Nigel overigens niet. Op 14-jarige leeftijd won hij al de award voor Beste DJ van Zuid-Nederland. Zo kwam hij ook bij zijn huidige management terecht, die hem vervolgens weer introduceerde bij de tv-producent.

„Blue Circle had het idee om een YouTube-kanaal te beginnen waarin het dagelijkse leven en de carrière van een jonge dj vanaf het allereerste begin gevolgd wordt. Via via is het productiebedrijf uiteindelijk bij mij gekomen”, aldus de dj die tegenwoordig draait op grote feesten als Revelation en Castle of Love.

Kleine gup in grote dj-wereld

„Soms vragen mensen zich af of ik wel echt 16 jaar ben, maar dat is echt zo!”, zegt Nigel lachend. Ondanks zijn leeftijd reageert het soms wat oudere publiek positief op zijn muziek. „Er wordt vaak gezegd dat mijn optredens ‘anders’ en verfrissend’ zijn”, aldus het talent. Dit komt volgens Lakefield doordat hij veel tijd aan de voorbereiding van zijn live sets besteedt en eigen mixen en mash-ups maakt.

„Ook denk ik dat ik mij met mijn eigen YouTube-kanaal goed van anderen kan onderscheiden, omdat er nog geen andere jonge Nederlandse dj’s zijn die alles van zichzelf op deze manier laten zien”, vertelt Lakefield.

In de toekomst

Behalve muziekliefhebbers, zal ook het grote publiek binnenkort kennis maken met Lakefield: In februari 2016 verschijnt de nieuwe Nederlandse film Fataal, waarin hij onlangs de rol als dj van Martin Garrix heeft overgenomen. Daarna gaat de beginnende dj op tour met Britse dj Mark Homer en rockband The Babys.

Met de vlogs hoopt Nigel aan iedereen te kunnen laten zien wat er allemaal achter de schermen in zijn leven als beginnend dj gebeurt. En heeft als „allergrootste droom om de beste dj van de wereld te worden!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Van Limburgse scholier naar wereld-dj
Sluiten