Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 9 dec 2015

Tv-zender #First voor het eerst live

#First, de jongste tv-zender van Nederland, zendt maandag de eerste uitzending uit. Wij spraken alvast met YouTuber en presentator van de nieuwe zender, Veras Fawaz.

Zenuwachtig is Fawaz niet, hij heeft er vooral „ontzettend veel zin in.” Het voelt voor de YouTuber als de dag van gisteren dat hij een sms’je naar TMF stuurde en dat vervolgens op de televisie voorbij zag komen: „Daar werd verder niets mee gedaan, maar het hele gegeven dat mijn bericht op de televisie was te zien, vond ik zo ongelooflijk tof,”

Anders dan andere

„Dat is ook waar #First zich mee onderscheidt van andere televisieprogramma’s, er is namelijk veel meer ruimte voor de kijkers. De makers van de nieuwe zender, voornamelijk YouTubers, zijn heel toegankelijk. Daardoor hebben kijkers veel invloed op het verloop van de programma’s”, aldus Fawaz.

„YouTube is populair, omdat je direct in contact komt met de maker van een video”, zegt de presentator. „Maar wij YouTubers vinden het medium televisie nog best wel bijzonder. De hedendaagse programma’s zijn vaak alleen heel suf. Met deze nieuwe zender en programma’s hopen we de leeftijdscategorie (12-17) die bijna geen televisie meer kijkt, met #First weer voor de tv te krijgen. Er is daar veel meer ruimte voor interactie”, vertelt het multi-talent.

Inhoud programma

Veras legt uit hoe een uitzending er ongeveer uitziet: „In een liveshow komen allerlei onderdelen aan bod. Je hebt bijvoorbeeld een cadeau thuis gestuurd gekregen, stuurt het naar ons op en kijkers mogen beslissen hoe we het kapot gaan maken. We maken een selectie van voorwerpen die je mag gebruiken en in een chatscherm rechtsbovenin kunnen de kijkers dan losgaan.”

Reclames

In plaats van dat adverteerders met commercials bij #First aankomen, wil de jonge zender de reclames zelf maken, geheel in eigen stijl. „Een reclame moet namelijk spontaan en leuk zijn om naar te kijken”, sluit Fawaz af.

De eerste uitzending van #First is maandag om 15:30 uur te zien op kanaal 13 van Ziggo.

Maak hier alvast kennis met de talenten van #First.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Tv-zender #First voor het eerst live
Sluiten