Metro
Metro Entertainment 16 dec 2015 / 10:25 uur

Thomas Berge vindt neerschieten stropers ‘top’

Thomas Berge noemt het neerschieten van stropers in Afrika ‘top, helemaal goed’. De zanger reisde voor de tv-show Zet de aarde op 1 af naar Zuid-Afrika, waar hij zich liet informeren over de jacht op neushoorns.

Levens

De zanger ging op stap met rangers die jagen op stropers en wil zo snel mogelijk terug om hen te helpen. ,,Ze hebben toestemming om te schieten op hen”, zegt Thomas woensdag in ‘De Telegraaf over de rangers. ,,Wat ik daarvan vind? Top, helemaal goed. Je neemt een mensenleven, maar redt een neushoorn. Een leven is een leven vind ik.”

Zelf is Thomas niet van plan actief op stropers te gaan jagen als hij terugkeert in Afrika. ,,Ik wil snel terug om hen te helpen, al ga ik niet mee op stropersjacht. Ik blijf een Twentse jongen die alleen maar koeien gewend is en geen oorlog kent.”

Het programma over natuurbehoud is woensdagavond te zien bij NPO 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Thomas Berge vindt neerschieten stropers ‘top’
Sluiten