Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 11 dec 2015 / 15:43 uur

Stormloop op 70mm-kaarten Tarantino-film

De website van filminstituut Eye is vrijdag al urenlang slecht bereikbaar door de stormloop op kaarten voor de 70mm-versie van The Hateful Eight, de nieuwe film van regisseur Quentin Tarantino. In de eerste twee uur sinds de aankondiging werden al meer dan vijfhonderd kaarten verkocht.

Het filminstituut werkt er met man en macht aan om de website zo snel mogelijk meer ‘bandbreedte’ te geven. Omdat de site er regelmatig uit ligt, wordt Eye ook platgebeld door mensen die kaarten willen bestellen. Bij de balie van het gebouw worden vrijdagmiddag extra medewerkers neergezet om de vraag te kunnen verwerken.

Enige

Eye is de enige bioscoop in de Benelux die The Hateful Eight op 70mm-formaat vertoont. Het is zeer bijzonder dat Tarantino zijn film op 70mm heeft gedraaid, een formaat dat tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. Deze versie is ook een andere montage dan de versie die in de andere bioscopen te zien is en duurt ruim zes minuten langer.

Depots

Quentin Tarantino heeft speciaal voor de film 70mm-projectoren laten herstellen die werkloos in Amerikaanse depots stonden. Eye beschikt ook nog over een goed werkende 70mm-projector. De bioscoop gaat The Hateful Eight in elk geval draaien van 7 januari tot en met 3 februari.

De film vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien. De hoofdrollen worden gespeeld door Channing Tatum, Samuel L. Jackson en Kurt Russell.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stormloop op 70mm-kaarten Tarantino-film
Sluiten